Premier League

Manchester City, interdicție pentru un an de la transferuri! FIFA a luat aceeași decizie ca în cazul Chelsea

15.03.2019 | 11:41
Manchester City interdictie pentru un an de la transferuri FIFA a luat aceeasi decizie ca in cazul Chelsea

Manchester City s-a ales cu o suspendare pentru un an de la orice transfer. Practic, în vara acestui an și în iarna celui viitor echipa lui Pep Guardiola va trebui să se descurce cu efectivul existent la acest moment, pentru că nu va avea dreptul să facă nici o achiziție. Iată că la scurt timp după ce forul mondial a pedepsit-o în acest mod pe Chelsea urmează acum și campioana ultimei ediții, Manchester City.

Manchester City, interdicție la transferuri pe timp de un an

Și motivația FIFA pentru această sancțiune este identică aceleia din cazul Chelsea. Adică încălcarea regulamentelor privind transferul jucătorilor minori. Oficialii FIFA susțin că a fost organizată o investigație minuțioasă și în urma rapoartelor întocmite s-a ajuns la concluzia că și Manchester City se face vinovată de aceeași infracțiune ca și londonezii, prin urmare, vor primi aceeași interdiciție de două ferestre de mercato.

Pep Guardiola își făcuse deja planurile pentru ca în vară să aducă jucători în valoare de 200 de milioane euro, dar acum va trebui să se descurce pentru un an cu lotul pe care îl are la dispoziție, la care poate totuși adăuga doar tineri proveniți din academia clubului. Și s-ar putea ca în cazul lui City lucrurile să ia o turnură și mai rea, pentru că la această oră se investighează anumite aspecte care par a încălca regulamentele FIFA la academia clubului fondată în Ghana și care se nunește The right to dream, adică Dreptul de a visa.

Manchester City a fost găsită vinovată și în cazul operațiunii Jadon Sancho (foto)
Manchester City a fost găsită vinovată și în cazul operațiunii Jadon Sancho (foto)

Dosarul poate fi și mai încărcat pentru Manchester City

De mai multă vreme Manchester City, patronată de un consorțiu din Golf, se afla în anchetă, după ce au apărut anumite informații asupra modului în care a fost încălcat regulamentul FIFA privind jucătorii minori în cazul actualului star de la Borussia Dortmund, Jadon Sancho. Familia jucătorului, precum și agentul său au primit sume de bani consistente din partea lui City, fapt care contravine normelor reglementate de forul mondial la această categorie de vârstă.

Manchester City și Chelsea își vor diminua astfel considerabil șansele pentru viitorul sezon atât la nivel de Premier League, cât și în Champions League, asta dacă londonezii vor prinde loc, pentru că Manchester United și Liverpool și posibil și Arsenal vor efectua în vară achiziții importante, cu care vor putea candida cu șanse reale la locul 1.