Sport

Julian Alvarez va ajunge la Manchester City! Când se face transferul şi câţi bani primeşte River Plate

Manchester City a ajuns la un acord pentru transferul lui Julian Alvarez de la River Plate. „Cetățenii” au acceptat ca argentinianul să se alăture echipei la vară.
29.01.2022 | 08:18
Julian Alvarez va ajunge la Manchester City Cand se face transferul si cati bani primeste River Plate
ADVERTISEMENT

Julian Alvarez se va alătura echipei de neoprit a lui Pep Guardiola. Argentinianul a ajutat River Plate la câștigarea titlului din liga națională sezonul trecut, după șapte ani de eșecuri.

Cu cât îl va cumpăra Manchester City pe Julian Alvarez

Potrivit mai multor surse din presa engleză și argentiniană, City a încheiat un acord pentru a-l cumpăra pe tânărul de 21 de ani de la River Plate cu 15 milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Atacantul, care a câștigat campionatul cu River Plate în noiembrie, după șapte ani de zile, urmează să sosească pe Etihad Stadium la vară. De asemenea, argentinienii insistă ca Alvarez să rămână la club până în iunie cel mai devreme.

Conform presei din Argentina, Alvarez ar putea rămâne la Buenos Aires pentru tot anul 2022, mutându-se la City abia în ianuarie 2023, astfel încât să poată juca pentru River în ultimele etape ale Copa Libertadores – echivalentul Ligii Campionilor în America de Sud, care se desfășoară până în noiembrie.

ADVERTISEMENT

Cine este Julian Alvarez

Alvarez a marcat 18 goluri în sezonul trecut, asigurându-i lui River Plate primul titlu național din 2014 încoace. El a terminat de asemenea pe primul loc în topul marcatorilor din campionat.

Julian a făcut parte totodată din echipa Argentinei care a câștigat Copa America anul trecut. Nu a fost titular în meciurile de la turneul final, dar a intrat pe teren ca înlocuitor de patru ori.

ADVERTISEMENT

Forma argentinianului a atras rapid atenția cluburilor de top ale Europei, precum Inter Milano sau Manchester United, care și-au arătat interesul în a-l semna.

Dar City pare să fi câștigat cursa pentru semnătura tânărului fotbalist. Echipa lui Guardiola a căutat un nou atacant după ce l-a vândut lui Ferran Torres la Barcelona pentru 55 de milioane de lire sterline, la începutul acestei luni.

ADVERTISEMENT

Din banii primiți pe Torres, „cetățenii” vor cheltui puțin peste un sfert din această sumă pentru a-l aduce pe Alvarez la Manchester.

Ce argentinieni au mai ajuns la Manchester City

Alvarez nu este singurul argentinian care ajunge la Manchester City după un sezon excelent în țara natală. Sergio Aguero a luat cu asalt liga națională în primul său sezon la Independiente, având parte ulterior de un transfer de de 16 milioane de lire sterline la Atletico Madrid, în 2006.

A plecat la Manchester City în 2011 pentru 35 de milioane de lire sterline și a devenit cel mai bun marcator al clubului din toate timpurile. El și-a început cariera la City câștigând cursa pentru titlu în sezonul 2011/2012 cu golul său din minutul 90+4 împotriva QPR, în ultimul meci din campionat.

În trecut, la Manchester City au mai jucat fotbalişti argentinieni precum Carlos Tevez, Pablo Zabaleta, Willy Caballero, Martin Demichelis şi Nicolas Otamendi.

ADVERTISEMENT