Fotbal international

Manchester City l-a plătit pe Roberto Mancini prin firme off-shore! Englezii au ”fentat” regulile fair-play-ului financiar

06.11.2018 | 16:01
Manchester City la platit pe Roberto Mancini prin firme offshore Englezii au fentat regulile fairplayului financiar
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului Manchester City l-au plătit pe antrenorul Roberto Mancini prin firme off-shore cu sediul în Insulele Mauritius. Tehnicianul italian, care acum ocupă funcția de selecționer al ”squadrei azzurra”, i-a pregătit pe ”cetățeni în perioada 2009-2013 și a câștigat un titlu în Premier League, o Cupă și o Supercupă a Angliei.

Conform săptămânalului italien  L’Espresso, șeicul Mansour bin Zayed al-Nayhan, proprietarul clubului Manchester City și unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, a ales să folosească această cale pentru a evita regulile fair-play-ului financiar instituite de UEFA.

ADVERTISEMENT

Manchester City i-a plătit 7 milioane de euro lui Roberto Mancini prin firme off-shore

O parte din salariul lui Roberto Mancini a fost plătit prin firmele Sparkleglow și IIS cu sediul în Insulele Mauritius și prin clubul Al Jazira din Emiratele Arabe Unite, de asemenea deținut de șeicul Mansour bin Zayed al-Nayhan. Toate aceste tranzacții au trecut prin banca engleză Barclays, acolo unde șeicul este acționar.

Roberto Mancini și șeicul Mansour bin Zayed al-Nayhan prezentând tricoul de joc al echipei Manchester City
Roberto Mancini și șeicul Mansour bin Zayed al-Nayhan prezentând tricoul de joc al echipei Manchester City

În total, Manchester City i-a plătit lui Roberto Mancini aproximativ 7 milioane de euro prin cele două firme off-shore, 3,6 milioane de euro în 2011 și 3,3 milioane de euro în 2012. Pentru a justifica aceste facturi, în acte au fost menționate servicii ca ”sfaturi privind probleme de fotbal”.

ADVERTISEMENT

Manchester City este cel mai bogat club din lume

La 1 septembrie s-au împlinit 10 ani de când Manchester City a trecut la un alt nivel fiind preluată de șeicul Mansour bin Zayed al-Nayhan pentru coplosala sumă de 200 milioane de lire sterline. Ajuns cel mai bogat club din lume, Manchester City a cheltuit în cei zece ani de când a fost preluat de arabi peste 1,5 miliarde de euro pentru transferurile de jucători.

Cel mai scump transfer realizat de ”cetățeni” în această perioadă este cel al belgianului Kevin De Bruyne pentru care a plătit 76 de milioane de euro nemților de la VfL Wolfsburg. Însă, Manchester City ar putea avea o concurență foarte mare în perioada următoare, după ce Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, și-a exprimat intenția de a cumpăra clubul Manchester United.

ADVERTISEMENT