Guardiola, atac la arbitraj: “Lahoz vrea mereu să fie special”

Sorin Dumitrescu   
în Fotbal international
11/04/2018, 09:54
Guardiola, atac la arbitraj: “Lahoz vrea mereu să fie special”

Visul patronilor arabi de a vedea pe Manchester City câştigând sau măcar jucând finala din acest sezon a Champions League s-a năruit încă din sferturi după detbyul Premier League cu FC Liverpool. Cormoranii au obţinut o calificare mai puţin scontată, dar care nu poate fi pusă sub semnul îndoielii după succese în ambele manşe: 3-0 acasă şi 2-1 în deplasare.

Totuşi, fără a nega nimic din meritele echipei lui Jurgen Klopp, trebuie spus că la partida retur a existat un moment cheie, care dacă ar fi fost corect interpretat de către brigada de arbitri spaniolă cu totul altul ar fi fost cursul meciului şi poate şi al calificării. Faza a avut loc în primele 45 de minute şi a însemnat un gol perfect valabil, ar fi fost al doilea, pentru City, întrucât mingea venise la adversar (Millner) înainte de a fi fost trimisă în poartă, dar centralul Mathieu Lahoz a văzut ofsaid.

Acelaşi arbitru a greşit şi sezonul trecut, cu Monaco

Antrenorul învinşilor, Pep Guardiola îl cunoştea bine pe centralul partidei din campionatul Spaniei şi a explicat ce s-a întâmplat înainte de a fi eliminat. “Nu l-am insultat în nici un fel. I-am spus doar că a fost gol, pentru că mingea a venit de la Millner şi m-a trimis în tribună”.

Pep se aştepta ca Lahoz să iasă în evidenţă în mod nefericit, pentru că a mai contribuit şi sezonul trecut la eliminarea lui City în sferturi, în faţa lui Monaco, atunci când l-a oprit pe Aguero scăpat spre gol. “Pe Lahoz îl ştiu bine din Spania. Lui întotdeauna îi place să fie special, să ia alte decizii decât cele care sunt, ca să iasă în faţă”. Guardiola consideră că altfel s-ar fi jucat cu 2-0 la pauză pentru echipa lui. Aşa, la 1-1, echipa a căzut definitiv mental. El felicită Liverpool pentru jocul făcut în ambele meciuri şi crede că trupa lui Klopp poate juca finala.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Închide ×