Sport

Manchester City – Manchester United 6-3 în etapa a 9-a din Premier League. Haaland, hat-trick istoric, Foden marchează și el de trei ori!

Spectacol total: Manchester City - Manchester United 6-3, cu două hat-trick-uri pentru gazde, între care unul istoric reușit de Haaland.
02.10.2022 | 15:42
Manchester City  Manchester United 63 in etapa a 9a din Premier League Haaland hattrick istoric Foden marcheaza si el de trei ori
Haaland și Foden au pus la pământ, în numai o repriză, marea rivală din oraș, United. Cu o dublă fiecare au dus scorul la un neverosimil 4-0.
ADVERTISEMENT
02-10-2022
12:18

Manchester City - Manchester United 6-3 (Foden 8, 44, 73, Haaland 34, 37, 65 / Anthony 56, Martial 83, 90 - penalty)

Vezi aici cele mai importante momente din meci.

Min.90: GOOOL Manchester United. Martial este faultat în careu și tot el transformă lovitura de pedeapsă.

Min.83: GOOOL Manchester United. Acțiune prelungită a oaspeților, Fred șutează, scoate Ederson, dar Martial este mai rapid decât fundașii adverși și înscrie.

Min.80: Bruno Fernandes, extrem de nervos, protestează vehement, și primește cartonașul galben.

Min.77: Haaland este găsi în careu, însă de data aceasta este blocat.

Min.75: Trei schimbări la City. Ies Foden, Gundogan și Grealish, intră Mahrez, Palmer și Laporte.

Min.73: GOOOL Manchester City. De Bruyne este la originea unui contraatac, îl vede pe Grealish, care pasează la Haaland, iar norvegianul îl deschide perfect pe Foden, care face și el hat-trick.

Min.70: Fred îi ia locul lui Sancho.

Min.65: GOOOL Manchester City. Acțiune cursivă a lui City, Gomez centrează perfect și Haaland reia imparabil. Hat-trick istoric pentru jucătorul lui City.

Min.64: Haaland este deschis excelent, dar, talonat de Martinez, șutează, în plasa laterală.

Min.59: Intră Casemiro și Martial, ies McTominay și Rashford.

Min.56: GOOOL Manchester United. Anthony preia o minge, intră către interior și șutează de la 25 de metri, imparabil, în plasa laterală.

Min.46: Shaw este introdus în locul lui Malacia.

Min.44: GOOOL Manchester City. De Bruyne îl deschide pe Haaland, care centrează perfect și Foden îndeplinește o simplă formalitate.

Min.40: Varane, accidentat, îi lasă locul lui Lindelof. Dincolo, Walker, și el cu probleme medicale, este înlocuit de Gomez.

Min.37: GOOOL Manchester City. De Bruyne centrează perfect, în spatele fundașilor adverși, și Haaland, din plonjon, reia, cu piciorul, imparabil.

Min.34: GOOOL Manchester City. Lovitura de colț este executată perfect și Haaland se înalță și majorează avantajul gazdelor.

Min.32: Acțiune prelungită de atac a lui City, defensiva lui United respinge șut după șut, și, în cele din urmă mingea ajunge la De Bruyne, care șutează sub transversală, însă De Gea izbutește să scoată.

Min.23: Foden este oprit din spate de Malacia, iar fundașul lui United vede cartonașul galben.

Min.21: Grealish îl deschide pe Bernardo Silva, care întoarce în mijlocul careului, mingea ajunge la Foden, care, din 12 metri, trage șiret plin, dar mingea trece peste poartă.

Min.18: Grealish slalomează printre jucătorii adverși și este faultat la 22 metri. Gundogan execută și trimite mingea în bară!

Min.15: United pleacă pe un contraatac după o greșeală a lui Walker, Eriksen, dezechilibrat, finalizează, dar Ederson prinde.

Min.8: GOOOL Manchester City. Foden începe o acțiune în banda dreapta, mingea circulă până pe banda opusă, iar centrarea lui Bernardo Silva este reluată, din prima, în plasă, de Foden, ajuns în zona stânga a careului advers. 

Min.3: Fază prelungită de atac a celor de la City. Mingea trimisă de Haaland este deviată de fundașii formației oaspete, ajunge la Kevin De Bruyne, care șutează către poartă, dar David de Gea salvează miraculos.

Min.2: Dalot îl oprește cu un fault cinic pe Grealish și vede cartonașul galben.

Min.1: Startul meciului.

Echipele de start la meciul Manchester City – Manchester United.

  • Manchester City: Ederson – Walker, Akanji, Ake, Cancelo – De Bruyne, Gundogan, Bernardo Silva – Foden, Haaland, Grealish. Rezerve: Carson, Ortega – Alvarez, Ruben Dias, Gomez, Laporte, Lewis, Mahrez, Palmer. Antrenor: Josep Guardiola.
  • Manchester United: De Gea – Dalot, Varane, Martinez, Malacia – McTominay, Eriksen – Antony, Bruno Fernandes, Sancho – Rashford. Rezerve: Heaton – Casemiro, Elanga, Fred, Lindelof, Martial, Pellistri, Ronaldo, Shaw. Antrenor: Erik ten Hag.

Meciul Manchester City – Manchester United are loc duminică, 2 octombrie, cu începere de la ora 16:00, în cadrul etapei a 9-a din Premier League. Este cel mai aşteptat moment al anului, primul episod, în fiecare sezon, rivalitatea şi orgoliile dintre cele două puteri din oraş, după ce City a devenit o mare forţă, fiind foarte mari.

Unde se joacă meciul Manchester City – Manchester United

Derby-ul Manchester City – Manchester United se joacă duminică, 2 octombrie, de la ora 16:00, pe arena cetăţenilor, Etihad Park, în etapa a 9-a din Premier League. Ca de obicei meciul se dispută cu casa închisă, biletele rămase în afara abonaţilor de la City fiind epuizate în mai puţin de jumătate de zi încă de acum două luni!

ADVERTISEMENT

Va fi, tot ca de obicei, o atmosferă cu totul specială, cu stadionul împărţit trei sferturi în culori bleu, ale gazdelor, şi respectiv un sfert alb şi roşu, culorile lui United. Nu mai e nevoie să spunem că şi jucătorii sunt conectaţi la maxim, pentru noul star al lui City, golgeterul Erling Haaland fiind primul lui derby de Manchester.

Cine transmite la TV partida Manchester City – Manchester United

Partida Manchester City – Manchester United se joacă duminică, 2 octombrie, de la ora 16:00, pe stadionul Etihad Park, al lui City, în etapa a 9-a din Premier League şi va putea fi urmărită pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1 şi Prima Sport 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Fanii celor două puteri din Manchester au noroc. De luni este prognozată o săptămână cu cer acoperit şi cu multe precipitaţii, dar duminică, 2 octombrie cerul este senin, cu o maximă care va fi la ora partidei de 16 grade. Va conduce acest meci extrem de important pentru zona locurilor de Champions League cunoscutul arbitru FIFA Michael Oliver.

Ce jucători lipsesc din derbyul Manchester City – Manchester United

Atât Pep Guardiola, cât şi Erik ten Hag au absenţi pentru acest meci. În afara suspendatului pe termen nelimitat Mendy, acuzat de viol, City nu mai poate conta pe aportul fundaşilor centrali Laporte şi Stones şi pe cel al mijlocaşului Phillips, o piesă importantă în planurile tehnicianului catalan.

ADVERTISEMENT

La United lipsa e mai numeroasă. Şi aici avem un caz care implică justiţia în raport cu sexul frumos, implicat fiind Greenwood, dar şi mulţi jucători accidentaţi. Cei mai importanţi sunt fundaşul central Maguire, precum şi Williams, Martial, Van de Beek şi portarul Dubravka.

Cote la pariuri la jocul Manchester City – Manchester United

Pentru bookmakeri se pare că seria celor patru succese consecutive reuşite de diavolii roşii nu este deloc de ajuns pentru a le ridica la derby cota pe terenul lui City. Echipa lui Pep Guardiola este mare favorită la cota de 1,40, United primind o cotă de necrezut, 7,50, greu de imaginat vreodată într-un meci între două superputeri. Un gol marcat de United are cotă 1,65, ceva greu de crezut pentru că acest lucru s-a întâmplat frecvent în duelurile directe.

ADVERTISEMENT

Nici tabloul partidelor directe jucate în ultimii ani pe Etihad Park nu reuşesc să convingă că aceasta este diferenţa de valoare dintre City şi United, mai ales că în ultimele cinci partide acasă la City alb-roşii au reuşit să câştige de trei ori! E drept, ultimul meci jucat aici a fost 4-1 pentru City, dar parcă tot nu e de ajuns pentru un asemenea decalaj.

ADVERTISEMENT