Sport

Manchester City – Manchester United 4-1. Victorie răsunătoare pentru echipa lui Guardiola în derby. De Bruyne și Mahrez au reușit câte o dublă fiecare

Man. City a câștigat categoric derby-ul cu rivala United și își păstrează avansul de șase puncte în fruntea Premier League față de Liverpool, care are un meci mai puțin disputat.
06.03.2022 | 18:52
Manchester City  Manchester United 41 Victorie rasunatoare pentru echipa lui Guardiola in derby De Bruyne si Mahrez au reusit cate o dubla fiecare
ADVERTISEMENT
06-03-2022
19:22

"A fost un meci dificil în fața uneia dintre cele mai bune echipe din lume"

Riyad Mahrez: “Nu știu dacă sunt un golgeter, încerc doar să îmi ajut echipa cât de mult pot în fiecare meci. În acest sezon, sunt mai eficient ca urmare a ceea ce facem la antrenamente. Pep are o influență mare asupra mea și a echipei, m-a făcut să progresez foarte mult și, de aceea, este unul dintre cei mai buni antrenori.”

Pep Guardiola, manager Man. City: “Ralf Rangnick a încercat să schimbe mentalitatea la United să fie mai agresivi, dar noi am creat spații, mai ales în repriza a doua, să jucăm în spatele lui McTominay și Fred. Fotbalul înseamnă emoții. E vorba de tactică, fără îndoială, dar este și despre emoții. Fără minge, suntem o echipă cu dorința și pasiunea de a recâștiga balonul din primul până în ultimul minut.”

Ralf Rangnick, manager Man. United: “Cred că am făcut o primă repriză bună, dacă nu decentă. Am fost competitivi. A fost dificil să încasăm un gol la început. Am revenit, am marcat un gol spectaculos, apoi am mai încasat încă unul pe contraatac. A fost un meci foarte dificil în fața uneia dintre cele mai bune echipe din lume. Am primit al patrulea gol în ultimul minut. Asta arată că avem un drum lung de făcut pentru a reduce această distanță.”

Kevin De Bruyne: “Cred că Man. United a jucat diferit în alte ocazii. Au încercat să ne preseze și au reușit asta în prima repriză. Am avut ceva dificultăți în a ajunge la minge, dar în repriza a doua, ne-am creat mai multe oportunități. Nu pot explica de ce câștigăm mereu pe Old Trafford, dar avem mai multe probleme acasă. Astăzi, am jucat bine și am meritat cele trei puncte.”

Kevin De Bruyne: “Este vorba de a câștiga fiecare meci, unul după altul. Liverpool a câștigat ieri, dar noi am răspuns așa cum trebuia. Uneori, nu obținem rezultatul dorit, dar mereu jucăm așa cum trebuie și vom lupta până la finalul sezonului.”

06-03-2022
15:42

Manchester City - Manchester United 4-1 (De Bruyne 5, 28, Mahrez 69, 90+1 / Sancho 21)


Min. 90+1: 4-1! Mahrez realizează dubla cu un șut necruțător. Golul a fost validat cu ajutorul VAR, după ce asistentul semnalizase inițial ofsaid

Min. 80: eroul meciului, De Bruyne, este înlocuit de Ilkay Gundogan

Min. 69: 3-1! City se distanțează pe tabelă în urma unui corner executat de Kevin De Bruyne. Belgianul a centrat perfect la marginea careului, de unde Riyad Mahrez a reluat imparabil pentru De Gea. VIDEO

Min. 64: United face primele schimbări în derby. Lingard a intrat în locul lui Elanga, iar Rashford l-a înlocuit pe Pogba.

Min. 62: De Gea reține șutul lui De Bruyne din lovitură liberă de la marginea careului.

Final de primă repriză: City intră la vestiare în avantaj, scor 2-1.

Min. 45: o nouă ocazie pentru City. Mahrez a șutat periculos, dar David De Gea a intervenit din nou salvator.

Min. 28: 2-1! După o recuperare a gazdelor în treimea lui United, șutul lui Foden a fost respins de De Gea, dar De Bruyne a urmărit faza și a realizat dubla

Min. 21: 1-1! United restabilește egalarea după un gol spectaculos marcat de Jadon Sancho

Min. 5: 1-0! De Bruyne deschide scorul după doar 5 minute, cu o finalizare din interiorul careului! VIDEO

Echipele de start pentru Manchester City – Manchester United

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Cancelo – Rodri, De Bruyne, Bernardo – Mahrez, Grealish, Foden

Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Telles – McTominay, Fred, Pogba – Fernandes, Sancho, Elanga.

Partida vine într-un moment în care ambele echipe se află cu cuțitul la os, ”cetățenii” simțind în ceafă apropierea lui Liverpool în lupta pentru titlu, în timp ce ”diavolii roșii” duc o bătălie crâncenă pentru locurile de Champions League.

Derby-ul zilei în Premier League este Manchester City – Manchester United

Întâlnirea Manchester City – Manchester United, din etapa a 28-a din Premier League, se va disputa pe Etihad Stadium și va avea lovitura de start la ora 18:30. Meciul va fi arbitrat de celebrul Michael Oliver.

ADVERTISEMENT

Managerii celor două formații vor avea mari bătăi de cap la acest derby din cauza jucătorilor indisponibili, însă au avantajul că beneficiază de loturile numeroase și cu jucători de valoare.

De la această întâlnire va lipsi superstartul lui United, Cristiano Ronaldo, cel care a adus până acum clubului mai multe datorii. Conform publicației Manchester Evening News, portughezul nu a fost prezent sâmbătă seară la hotelul The Lowry, acolo unde Ralf Rangnick a sunat adunarea pentru marele meci.

ADVERTISEMENT

În absența lui Ronaldo, care se pare că este accidentat, este de așteptat ca atacul lui Manchester United să fie condus de Marcus Rashford, un jucător care și-a recâștigat încrederea odată cu venirea lui Rangnick, dar acolo ar putea fi prezent și noua senzație a ”diavolilor roșii”, suedezul Anthony Elanga.

Ruben Dias, marele absent al lui Guardiola

Managerul german, care sunt mari șanse să-i predea postul la vară olandezului Erik ten Hag, mai are și alte probleme de lot. De la reunire au mai lipsit atacantul Edinson Cavani, abia revenit la antrenamente după o accidentare, și fundașii Raphael Varane și Luke Shaw.

ADVERTISEMENT

Cei 21 de jucători care au venit la convocare pentru derby-ul cu City sunt următorii: De Gea, Henderson, Heaton, Dalot, Wan-Bissaka, Jones, Maguire, Bailly, Lindelof, Telles, Matic, McTominay, Fred, Pogba, Mejbri, Lingard, Mata, Fernandes, Sancho, Elanga, Rashford.

De partea cealaltă, singurul absent important pentru Pep Guardiola este fundașul portughez Ruben Dias, accidentat în această săptămână. Nu vor mai putea juca Nathan Ake, Cole Palmer și Zackary Steffen, toți cu probleme medicale, dar ei nu erau oricum titulari.

ADVERTISEMENT