ADVERTISEMENT
Fotbal international

Manchester City pierde un jucător de valoare pe o sumă derizorie. Ajunge la rivala United

Autor: Gabriela Gheorghe | 12.09.2020 | 17:03
Manchester City pierde un jucător de valoare pe o sumă derizorie. Ajunge la rivala United
Manchester City pierde un jucător de valoare pe o sumă derizorie. Ajunge la rivala United. Sursă foto: Manchester City Core.

Charlie McNeil nu și-a prelungit contractul cu Manchester City și este destul de aproape să ajungă la Manchester United, rivala din oraș. Fotbalistul de 17 ani este văzut drept cel mai bun produs al Academiei lui City, la vârsta lui.

ADVERTISEMENT

Jucătorul este numit ”Mașina de goluri”, însă reușitele lui nu au fost apreciate de tehnicienii lui Manchester City. McNeil a reușit peste 600 de goluri la meciurile de copii și juniori ale echipei de pe Etihad.

Jucătorul a împlinit 17 ani la începutul lunii septembrie și potrivit legii din Anglia poate să-și pună semnătura pe un contract de profesionist.

ADVERTISEMENT

Manchester City pierde cel mai bun produs al Academiei pentru o sumă derizorie

Vârful de atac nu mai vrea să rămână la City, astfel că rivala Manchester United a devenit interesată de jucător. Cele două cluburi s-au înțeles pentru transferul fotbalistului, iar United îi va plăti lui City 1 milion de euro. Totodata, trupa antrenată de Guardiola va păstra și 20% dintr-un viitor transfer.

Charlei McNeil este ultimul dintre jucătorii tineri aduși de United în ultimele luni. Mijlocașul Hannibal Mejbri este cel mai bun jucător de la academia ”diavolilor”. 10 milioane de euro au achitat englezii pentru fotbalistul crescut de Monaco și luat în vara anului trecut.

ADVERTISEMENT

Charlei McNeil va evolua mai întâi pentru formația sub 18 ani a echipei, însă tehnicianul formației U23 Neil Wood este sigur că va trece repede în Premier League 2.

Manchester City l-a pierdut la fel și pe Sancho

Jadon Sancho a fost cel mai valoros jucător de la Academia echipei de pe Etihad, însă Pep Guardiola nu l-a putut convinge să rămână.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul s-a dus în 2017 la Borussia Dortmund și a evoluat foarte bine în campionatul Germaniei. 20 de goluri și tot atâtea pase decisive a reușit Sancho în stagiunea 2019-2020.

Cine îl  vrea pe Sancho va trebui să plătească 120 de milioane de euro. Mancheter United l-a dorit pe Sancho, însă germanii nu l-au lăsat să plece.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!