Sport

Manchester City, privată de un penalty în prelungirile meciului cu RB Leipzig: ”Nu am văzut un henț mai clar”

Manchester City a plecat doar cu o remiză de pe terenul lui RB Leipzig, dar ar fi putut obține victoria dacă primea un penalty clar în finalul întâlnirii.
23.02.2023 | 00:57
Manchester City privata de un penalty in prelungirile meciului cu RB Leipzig Nu am vazut un hent mai clar
Manchester City a plecat doar cu o remiză de pe terenul lui RB Leipzig, dar ar fi putut obține victoria dacă primea un penalty clar în finalul întâlnirii. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Trupa lui Pep Guardiola a încheiat doar 1-1  jocul din Germania, în ciuda faptului că a dominat foarte clar prima repriză. În partea secundă, nemții au echilibrat disputa și chiar au reușit să puncteze pe tabela de marcaj.

Penalty neacordat pentru Manchester City la partida cu RB Leipzig

Un nou scandal se iscă în Champions League, după ce Manchester City a fost privată de un penalty clar ca lumina zilei în meciul din deplasare cu RB Leipzig, din prima manșă a optimilor de finală.

ADVERTISEMENT

Era minutul 90+3, când ”cetățenii” atacau furibund în căutarea unei victorii in extremis. Și ar fi putut să o obțină dacă arbitrul olandez Serdar Gozubuyuk ar fi văzut hențul în careu făcut de Benjamin Henrichs.

Fundașul lui RB Leipzig s-a apărat cu ambele mâini de o minge trimisă cu capul de Rodri ce venea înspre el și în acest fel a reușit să respingă pericolul. Jucătorii lui Manchester City au protestat vehement cerând penalty-ul care îl meritau, dar ”centralul” a făcut semn ca jocul să continue.

ADVERTISEMENT

Surprinzător, arbitrii prezenți în camera VAR nu au intervenit să-l atenționeze pe Gozubuyuk că a fost henț evident la Henrichs. ”Centralul” olandez a pus capăt jocului la scurt timp după această fază, spre frustrarea englezilor.

Fanii englezi au pus tunurile pe arbitrul olandez

Jucătorii lui Pep Guardiola l-a înconjurat pe arbitrul partidei imediat după ultimul fluier, i-au reproșat că nu a văzut infracțiunea și chiar i-au cerut să meargă la VAR să revadă faza, în speranța că își va schimba decizia și va dicta penalty, în ciuda faptului că jocul se încheiase.

ADVERTISEMENT

Însă, Serdar Gozubuyuk a rămas ferm pe poziții și a trimis jucătorii la vestiare, astfel că întâlnirea dintre RB Leipzig și Manchester City s-a încheiat 1-1. Chiar și așa, ”cetățenii” au prima șansă la calificare, pentru că vor juca returul de peste trei săptămâni pe teren propriu.

Neacordarea loviturii de pedeapsă pentru echipa lui Guardiola i-a înfuriat pe fanii lui City care au reacționat imediat pe rețelele de socializare. ”Încă o dată, unde este VAR? Nu am văzut un henț mai clar! A avut două mâini pe minge”, a scris un suporter englez.

ADVERTISEMENT

”Te pufnește râsul când vezi astfel de hențuri în careu și arbitrul nu acordă penalty. Fundașul a lovit mingea cu două mâini! Dacă acest lucru nu este un henț, eu renunț!”, a scris un alt fan dezamăgit că favoriții nu au câștigat la Leipzig.

Presa britanică l-a pus la zid și pe Istvan Kovacs după întâlnirea Liverpool – Real Madrid 2-5, disputată cu 24 de ore mai devreme. Arbitrului român i se reproșează că nu a acordat penalty pentru ”cormorani”, atunci când Darwin Nunez a căzut după un contact cu Dani Carvajal.

ADVERTISEMENT