Fotbal international

Nebunie în vestiarul lui Manchester City, după calificarea în finala Ligii Campionilor. Video

05.05.2021 | 09:31
Nebunie in vestiarul lui Manchester City dupa calificarea in finala Ligii Campionilor Video
ADVERTISEMENT

Manchester City domină fotbalul englez, dar îi lipsește diamantul coroanei – trofeul Ligii Campionilor. ”Cetățenii” sunt la doar 90 de minute de cel mai răsunător succes din istoria clubului, după calificarea în ultimul act al UCL.

Trupa lui Pep Guardiola și-a calculat perfect pașii spre finala de la Istanbul. A adunat victorie după victorie, indiferent de numele adversarului. Ultima ”victimă” a fost PSG.

ADVERTISEMENT

După 2-1 pe Parc des Princes și 2-0 la Manchester, cetățenii au bifat cea mai mare performanță din istoria clubului. La final, jucătorii și staff-ul lui Guardiola s-au dezlănțuit în vestiar.

A trecut o jumătate de secol de la câștigarea singurului trofeu european

În lipsa suporterilor, fotbaliștii lui Manchester City s-au transformat în ultrași, au cântat, au scandat și au dansat în vestiar, celebrând calificarea în finala UEFA Champions League, prima din istoria clubului.

ADVERTISEMENT

Înființată în 1984, Manchester City are un singur trofeu european în palmares, Cupa Cupelor, cucerită în 1970, după o finală cu polonezii de la Gornik Zabrze, scor 2-1.

La finalul dublei cu PSG, din semifinale, jucătorii lui Guardiola s-au descătușat și în vestiar, iar portarul american Zack Steffen a postat un clip cu bucuria „cetățenilor”.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola bifează a treia finală de Liga Campionilor, prima după 10 ani

Și pentru managerul spaniol al lui Manchester City, Pep Guardiola, calificarea în finala de la Istanbul, din 29 mai, este o realizare la fel de importantă. Este pentru a treia oară când Guardiola își conduce echipa în ultimul act al cele mai importante competiții continentale intercluburi.

Precedentele finale le-a disputa ca antrenor al Barcelonei, în 2009 și 2011, ambele câștigate în fața marii rivale a lui City, Manchester United.

ADVERTISEMENT

În precedentele participări în Liga Campionilor, cu City, Pep Guardiola nu reușise niciodată să depășească faza sferturilor. Adversara lui Manchester City din finala de la Istanbul se va stabili, miercuri, după returul dintre Chelsea și Real Madrid, în tur 1-1.

ADVERTISEMENT