Fotbal international

Manchester City și-a început apărarea la TAS. Când vor afla ”cetățenii” dacă li se va ridica suspendarea de doi ani din cupele europene

08.06.2020 | 16:27
Manchester City sia inceput apararea la TAS Cand vor afla cetatenii daca li se va ridica suspendarea de doi ani din cupele europene
ADVERTISEMENT

Clubul englez Manchester City și-a început, luni dimineață, apărarea la TAS, în cazul suspendării de doi ani din cupele europene pe care a primit-o pentru încălcarea regulilor fair-play-ului financiar.

Manchester City și-a început apărarea la TAS

În februarie, Camera de Control Financiar a UEFA a decis că Manchester City va fi suspendată doi ani din cupele europene și amendată cu 30 de milioane de euro pentru încălcarea fair-play-ului financiar.

ADVERTISEMENT

Mai exact, clubul Manchester City, patronat de șeicul miliardar Mansour bin Zayed Al Nahyan, a supraevaluat veniturile provenite din contracte de sponsorizare în perioada 2012-2016, iar acum trebuie să se apere la TAS.

Audierea se desfăşoară la distanţă, prin videoconferinţă, cu participarea avocaţilor clubului din Premier League şi ai UEFA, urmând să se încheie miercuri seară.

ADVERTISEMENT

City, pierderi de peste 100 de milioane de euro pe an dacă ratează cupele europene

”Audierea a debutat bine, iar videoconferinţa a funcţionat bine”, a declarat Matthieu Reeb, secretarul general al TAS, cu sediul la Lausanne. Acesta a mai precizat că decizia în acest caz ar putea fi anunțată în iulie.

Dacă nu vor avea câștig de cauză la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, englezii vor mai avea la dispoziţie o ultimă cale de atac, la Tribunalul federal elveţian, care are sediul tot la Lausanne.

ADVERTISEMENT

Pierderile financiare pe care City le-ar suferi în cazul absenţei sale de pe scena europeană ar depăşi uşor 100 milioane euro pe an şi ar avea, cu siguranţă, consecinţe asupra întregului club.

De asemenea, jucători exponențiali ar putea să aleagă să se transfere la alte formații care participă în cupele europene, asta chiar dacă pe Etihad Stadium au salarii mai mmult decțt confortabile.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon, Manchester City s-a calificat fără probleme mai departe de grupele UEFA Champions League, iar în prima manșă a optimilor de finală s-a impus cu 2-1 în fața lui Real Madrid chiar pe Santiago Bernabeu, pornind cu prima șansă la retur în fața spaniolilor.

ADVERTISEMENT
Tags: