Manchester City, sume fabuloase pe transferuri! Cât au cheltuit “cetăţenii” în zece ani

Razvan Nicolae   
in Fotbal international
17/04/2018, 12:47
Manchester City, sume fabuloase pe transferuri! Cât au cheltuit “cetăţenii” în zece ani

Manchester City a dominat Premier League în actualul sezon, la zece ani de când clubul a fost preluat de şeicii arabi. “Cetăţenii” au cheltuit peste un miliard de lire sterline pe transferurile făcute, startul fiind dat cu aducerea lui Robinho la echipă, mutare concretizată în toamna lui 2008.

Pe 1 septembrie 2008, şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan prelua clubul de la o firmă controlată de Thaksin Shinawatra, fost prim-ministru al Thailandei, contra sumei de 200 de milioane de lire sterline. În aceeaşi zi, Manchester City anunţa primul transfer din noua eră, Robinho fiind achiziţionat de la Real Madrid, englezii plătind 32,5 milioane de lire.

Pep Guardiola, cel mai costisitor antrenor de la Manchester City

Din acel moment şi până în prezent, şeicii au cheltuit 1,2 miliarde de lire sterline pe transferuri, ultimele două sezoane fiind cele în care s-au cheltuit cei mai mulţi bani. În stagiunea trecută, Manchester City a plătit 182,5 milioane de lire pe transferuri, în timp ce în actualul sezon, noua campioană a Angliei a cheltuit 267,5 milioane de lire. În aceste condiţii, Pep Guardiola a devenit antrenorul care a “spart” cei mai mulţi bani pe achiziţii în aceşti zece ani.