Manchester City – Tottenham, to be continued! Care sunt jucătorii cu cele mai bune cifre, indispensabili pentru echipa ta de football fantasy

19.04.2019 | 16:51
Manchester City  Tottenham to be continued Care sunt jucatorii cu cele mai bune cifre indispensabili pentru echipa ta de football fantasy

Derby-ul care reprezintă mai mult decât o întâlnire din Premier League în care City trebuie să câștige pentru a sta lipită de Liverpool, în vârful clasamentului. De miercuri, de când City și Spurs au făcut un meci incredibil în returul sferturilor de finală Champions League, rivalitatea a trecut la următorul nivel. City e rănită și pansamentul care le poate alina durerea este o victorie în fața băieților lui Pochettino.

În meciul tur din acest sezon, Manchester a câștigat cu 1-0, datorită golului marcat de Riyad Mahrez în minutul 6 al partidei. City a câștigat ultimele 9 meciuri, cea mai mare diferență de scor înregistrându-se împotriva lui Chelsea, un 6-0 în care Aguero a făcut hat-trick, Sterling dubla, iar Gundogan a completat tabloul final. De partea cealaltă, Tottenham vine după două victorii cu Huddersfield și Crystal Palace, în care a marcat 6 goluri și n-a primit niciunul. Dar nu departe de această etapă este înfrângerea în fața lui Liverpool sau egalul cu Arsenal. Sau chiar și înfrângerea cu Chelsea. Putem vorbi despre o pasă proastă în Premier League în fața echipelor din partea de sus a clasamentului? Poate sâmbătă Tottenham va reuși să spargă blestemul și, cu ocazia asta, să încerce să se desprindă de plutonul cu care se luptă pentru un loc de Champions League: Arsenal, Chelsea și Manchester United.

Dacă îți pregătești echipa de football fantasy, e imposibil să ratezi loturile celor două echipe. Așa că-ți venim în ajutor cu niște sfaturi care îți pot aduna puncte, iar punctele multe te pot trimite în topul clasamentelor pentru competițiile dedicate celor mai importante campionate din Europa. Odată ajuns în top, FootballCoin te recompensează cu XFC, cryptomoneda jocului, care-ți oferă posibilitatea să cumperi jucători mai buni.

Începem analiza cu cei mai buni pasatori din cele două echipe, pentru că te poți pe punctele adunate de ei.

Aymeric Laporte este jucătorul cu cele mai multe pase date colegilor în acest sezon de Premier League: 2594. Francezul are 2 goluri și 2 assist-uri până acum și 14 clean sheet-uri.

Pe locul 2 în clasamentul pasatorilor din cele două formații este Toby Alderweireld, cu 2052 de pase, urmat de Kyle Walker, fundașul dreapta al lui City cu 1993 de pase și 15 clean sheet-uri.  Jucătorul cetățenilor n-a fost mereu cetățean, el având o istorie chiar în echipa adversarilor de sâmbătă, pentru care a jucat la Spurs din 2009 până în 2017, când a semnat un contract surprinzător cu Manchester City. La începutul contractului cu Tottenham, Walker a fost împrumutat la Sheffield, echipă la care englezul a fost crescut, apoi la QPR și la Aston Villa. Periplul lui s-a încheiat la City, cu care Kyle a semnat un contract pe 5 ani.

La capitolul assist-uri, Christian Eriksen a reușit 12, clasându-se pe primul loc la această categorie, devasându-i cu 2 reușite pe Leroy Sané și cu 3 pe Raheem Sterling. Danezul care și-a petrecut o parte din cariera la tineret la Ajax, a venit la Tottenham în 2013, jucând 200 de meciuri, în care a marcat de 47 de ori. În acest sezon are 6 goluri, iar 6 dintre cele 12 assist-uri au fost date în meciurile cu United, Arsenal și Liverpool.

Kieran Trippier conduce la categoria tackle-uri, cu 62 reușite. Ceva ce poate mulți nu știu despre englez este că a fost crescut la City, dar nu a debutat niciodată pentru cetățeni, el fiind împrumutat la Barnsley și Burnley, el fiind cumpărat până la urmă de cea din urmă. În 2015, anul în care Trippier a retrogradat cu Burnley, a fost cumpărat de Tottenham, el jucând pentru Spurs până acum 67 de meciuri. În acest sezon, are un gol marcat cu Fulham și 3 assist-uri, adunând 959 de puncte la FootballCoin. Îl poți lua gratis în echipa ta de football fantasy și ar fi o mișcare bună, pentru că este jucătorul aflat pe locul 2 la capitolul punctaj, după Christian Eriksen.

Pe loc secund la tackle-uri este jucătorul lui City, Fernandinho, cu 55. În acest sezon de Premier League a adunat 3 assist-uri și 1 gol, la fel ca Trippier, strângând însă mai puține puncte la FootballCoin decât englezul, 893 puncte. Galezul Ben Davies vine al treilea pe podium, cu 45 de tackle-uri. Este free la football fantasy, el jucând în 22 de meciuri în acest sezon și reușind 9 clean sheet-uri.

La secțiunea goluri și minute fericite oferite suporterilor, Kun Aguero conduce plutonul cu 19 reușite în acest sezon, dintre care 3 hat-trick-uri, marcate în meciurile cu Chelsea, Arsenal și Huddersfield. Argentinianul a punctat și la capitolul assist-uri, reușind 6, și a adunat la football fantasy 865 de puncte. Este urmat în clasamentul celor mai buni marcatori din cele două echipe de mare absent al meciului din UCL și la fel, al meciului din Premier League, Harry Kane, care are 17 goluri în cv-ul lui. Locul 2 este împărțit frățește de Kane cu englezul Raheem Sterling, iar pe locul 3 se clasează jucătorul momentului de la Spurs, Son Heung-Min, cu 12 reușite. Sud-coreean-ul a înscris 3 goluri în poarta lui City în cele două manșe ale sferturilor Champions League. Să vedem ce va face sâmbătă, în meciul de Premier League.

Un alt jucător foarte important în duelul celor două formații este Bernardo Silva, jucătorul pe care îl găsești free la FootballCoin. Portughezul, omul de bază al lui Pep Guardiola, are 981 de puncte, 6 goluri și 8 assist-uri în campionatul englez, în Champions League strângând 4 goluri și 2 pase de gol, el înscriind golul de 2-2 din pasa lui Aguero în returul sfertului UCL, jucat miercuri.

Încheiem analiza derby-ului Manchester City-Tottenham cu salvatorul lui Spurs în seara de miercuri, Fernando Llorente. Golul lui i-a calificat pe băieții lui Pochettino în semifinale, acolo unde vor întâlni echipa ambițioasă și greu de învins, Ajax Amsterdam. Llorente are doar un gol și 4 assist-uri în Premier League în acest sezon, el fiind foarte des în lot în postura de rezervă. Vârsta își spune cuvântul, ar spune unii. Cine n-are bătrâni, să-și cumpere, ar spune alții. Mai ales când ai speranțe la trofeul Champions League.