Sport

Manchester City îşi joacă ultima carte pentru transferul lui Erling Haaland! Câţi bani dau englezii şi ce mare atu au

Manchester City este din ce în ce mai încrezătoare în semnarea lui Erling Haaland în această vară. Norvegianul este dorit și de Real Madrid, Barcelona și PSG.
13.02.2022 | 17:25
Manchester City isi joaca ultima carte pentru transferul lui Erling Haaland Cati bani dau englezii si ce mare atu au
Manchester City este gata să plătească clauza de eliberare a lui Haaland de la Borussia Dortmund. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Liderii din Premier League consideră că se află în topul cursei al marilor cluburi europene în semnarea lui Erling Haaland. Concurenții principali, pe lângă Manchester City, sunt Barcelona, Real Madrid și Paris Saint-Germain.

Cât este dispusă Manchester City să plătească pentru transferul lui Erling Haaland

Manchester City este pregătită să achite clauza de eliberare de 63 de milioane de lire sterline din contractul lui Erling Haaland cu Borussia Dortmund, pe lângă alte 35 de milioane de lire sterline drept comisioane către agentul Mino Raiola și altora.

ADVERTISEMENT

Acest cost inițial în valoare totală de aproape 100 de milioane de lire sterline, plus cererile norvegianului de un salariu anual net de 30 de milioane de lire sterline, pun în dificultate cele mai bogate cluburi, mai puțin pe Manchester City.

Erling Haaland, ținta marilor cluburi europene

Chiar dacă norvegianul este dorit și de Real Madrid, ținta numărul 1 a liderilor din La Liga este vedeta lui PSG, Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Dacă echipa spaniolă va reuși să-l transfere pe francez, atunci PSG ar juca cu toate cărțile pe masă pentru a găsi un înlocuitor în linia de atac, iar varuanta este starulBorussiei Dortmund, Erling Haaland.

Presa spaniolă susține, de asemenea, că Barcelona este gată să facă tot posibilul pentru a-l semna pe Haaland, în ciuda problemelor financiare.

ADVERTISEMENT

Se presupune că echipa catalană urmărește noi acorduri de sponsorizare și iau în calcul chiar vânzarea unei acțiuni în complexul Barca Studios. Aceste eforturi se fac în încercarea de a genera banii necesari pentru semnarea lui Erling Haaland.

Momentan, doar Manchester City este cea care-l poate semna pe loc pe atacantul norvegian, fără a-și face griji în privința banilor.

ADVERTISEMENT

Ce avantaj are Manchester City

Mai mult decât atât, conform Football Insider, „cetățenii” au atuul fostului jucător Alf Inge Haaland, tatăl lui Erling, în a-și convinge fiul să se transfere la Manchester City.

Campioana Angliei ar fi garanția tânărului norvegian pentru a juca în Liga Campionilor și chiar pentru a face parte din favoriții la câștigarea competiției.

Tot pe “Etihan Stadium” va sosi la vară și Julian Alvarez. Atacantul lui River Plate a fost acontat încă din această iarnă, însă a fost lăsat în Argentina până în vară.

ADVERTISEMENT