Manchester United

Pe FANATIK.RO ai ultimele știri despre Mancheter United. Află programul și ultimele rezultate. Vezi Live Video meciurile de acasă și din deplasare pe care Manchester United le dispută în Premier League, ori Europa League.

Află ultimele transferuri realizate de Manchester United și care este lotul complet de jucători. Doar pe FANATIK ai știri de ultimă oră despre Manchester United, una din cele mai importante echipe din Premier League.

Are peste 50 de milioane de fani în lume

Manchester United este unul dintre cele mai populare cluburi din lume, având peste 50 de milioane de fani. Fondat ca Newton Heath LYR Football Club în 1878, și-a schimbat numele în Manchester United în 1902 și s-a mutat pe Old Trafford în 1910.

Este printre cele mai de succes cluburi din Anglia: pe parcursul a 20 de ani (din sezonul 1986-87), a câștigat multe trofee importante, mai mult decât oricare alt club din Premier League. Începând cu sezonul 1986-1987, Manchester United a câștigat de 20 ori Premier League, 12 Cupe ale Angliei, 5 Cupe ale Ligii și 21 FA Community Shield (fiind un record).

A câștigat toate trofeele europene

Și pe plan internațional Manchester United se poate lăuda cu foarte multe performanțe. În palmares figurează 3 trofee Champions League, o Cupa Cupelor, o Europa League, o Cupă Intercontinentală și un Campionat Mondial al Cluburilor. Câștigând Europa League în 2017 și fiind prima echipă care a beneficiat de noua regulă UEFA, de a accede în următoarea ediție a Champions League în grupe, deși nu a ocupat loc în primele 4 în Premier League, United a devenit una dintre cele cinci formații care a reușit să își adjudece măcar o dată toate cele trei trofee europene intercluburi. În sezonul 1998-99 a devenit prima echipă engleză care a reușit The Treble adică tripla campionat, cupa Angliei, Champions League.

Sir Alex Ferguson, antrenorul cu 38 de succese

Istoria clubului cunoaște și un moment extrem de trist, petrecut pe 6 februrarie 1958 la Munchen. Opt jucători din echipa lui United au pierit într-un accident aviatic din superba echipă a lui Matts Busby.

Antrenorul cel mai emblematic din istoria lui United este scoțianul Sir Alex Ferguson, care a reușit din 1986 și până în anul 2013, când s-a retras din activitate, să câștige nu mai puțin de 38 de trofee, dintre care de 13 ori Premier League!

Alte articole despre Manchester United

Închide ×