Fotbal international

Manchester United a demolat-o pe AS Roma în semifinalele Ligii Europa, 6-2. Presa europeană e la picioarele lui Ole Gunnar Solskjaer

30.04.2021 | 00:58
Manchester United a demolato pe AS Roma in semifinalele Ligii Europa 62 Presa europeana e la picioarele lui Ole Gunnar Solskjaer
ADVERTISEMENT

AS Roma a trăit o seară de coșmar la Manchester în manșa întâi din semifinala Ligii Europa. United a demolat echipa lui Paulo Fonseca, revenind de la 1-2 la pauză. S-a terminat 6-2 pentru ”diavolii roșii” din Manchester.

Bruno Fernandes a deschis repede scorul, în minutul 9, dar AS Roma a reacționat imediat și a restabilit egalitatea, din penalty, prin Pellegrini (min. 15). Dzeko (33) a înscris al doilea gol al romanilor și nimic nu prevestea dezastrul din repriza a doua.

ADVERTISEMENT

Cavani (min. 48 și 61), din nou Fernandes (71), Pogba (75) și Greenwood (86) au înscris la foc automat și calificarea în finala competiție este o chestiune de rutină pentru trupa lui Ole Gunnar Solskjaer.

Presa europeană salută demonstrația de forță a lui Manchester United

Mundo Deportivo titrează că nu există o echipă mai bipolară ca Manchester United, care alternează evoluțiile mediocre cu cele senzaționale. ”Sărbătoare pe Old Traford și Manchester United este condamnată la calificarea în finala Europa League”, scrie Mundo Deportivo

ADVERTISEMENT

”Arriverderci Roma”, au titrat și englezii de la The Telegraph

”Roma, coșmarul United. Prima repriză în avantaj, apoi diavolii roșii au defilat: 6-2” – Gazzetta dello Sport.

”După un meci nebunesc, Manchester United a aruncat în aer Roma. Calificarea în finală pare obținută” – L’Equipe.

ADVERTISEMENT

”Ole Gunnar Solskjaer speră să câștige primul său trofeu ca manager al lui Manchester United și știe că singura lui speranță în acest sezon constă în succesul în Europa” – Manchester Evening News.

Se conturează o finală 100% englezească

În cealaltă semifinală, Villareal a trecut la limită de Arsenal Londra, scor 2-1, și ”tunarii” pornesc cu prima șansă în returul de pe „Emirates Stadium”.

ADVERTISEMENT

Manu Trigueros a deschis scorul în minutul 5, iar Albiol a dublat avantajul spaniolilor în minutul 29. Arsenal a crezut până la capăt în șansa ei și a redus din handicap în minutul 72, prin Pepe.

Dacă Arsenal și Manchester United se vor califica în ultimul act al UEFA Europa League, va fi a doua finala 100% englezească în ultimul deceniu, după Chelsea – Arsenal, 4-1, în 2019.

ADVERTISEMENT