Sport

Manchester United a făcut lista scurtă cu înlocuitorii lui Ole Gunnar Solskjaer. Cei 4 magnifici așteptați pe Old Trafford

Ole Gunnar Solskjaer pare să aibă zilele numărate după umilința cu Liverpool, iar șefii lui Manchester United au întocmit o listă scurtă cu 4 nume de antrenori.
26.10.2021 | 11:02
Manchester United a facut lista scurta cu inlocuitorii lui Ole Gunnar Solskjaer Cei 4 magnifici asteptati pe Old Trafford
ADVERTISEMENT

”Cormoranii”, cu un  Mohamed Salah în zi mare,  s-au impus pe Old Trafford cu 5-0 și au obținut cel mai categoric succes din istorie pe terenul marii rivale.

După acest eșec, ”diavolii roșii” au ajuns la patru meciuri consecutive fără victorie în Premier League și sunt pe locul 7, cu 14 puncte, trei mai puține decât primele patru poziții, care duc în UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Lista scurtă a șefilor lui Manchester United cu urmașul lui Ole Gunnar Solskjaer

Toată această situație a redeschis discuția despre demiterea lui Ole Gunnar Solskjaer, iar cotidianul The Sun scrie că oficalii clubului Manchester United au întocmit deja o listă scurtă cu patru  antrenori în așteptarea deciziei pe care o va lua familia Glazer în privința mangerului norvegian.

Chiar dacă nu par convinși că ar trebui să se desparte de Solskjaer, care încă mai are parte de susținerea unei părți a fanilor, conducătorii ”diavolilor roșii” nu mai pot ignora rezultatele modeste, iar dezastrul din derby-ul cu Liverpool ar putea fi picătura care a umplut paharul.

ADVERTISEMENT

Deși inițial s-a vorbit despre o listă destul de mare de înlocuitori, cu șanse reale au mai rămas doar patru tehnicieni. În pole position se află francezul Zinedine Zidane și italianul Antonio Conte, ambii fără contract în acest moment, urmați îndeaproape de Brendan Rodgers de la Leicester City și Erik ten Hag de la Ajax Amsterdam.

Zidane și Conte, primele variante pentru United

Conform sursei citate, Manchester United a mandatat un agent să ia legătura cu cei patru antrenori și să afle dacă sunt interesați să accepte să preia echipa în acest moment și ce pretenții salariale au.

ADVERTISEMENT

Zidane a mai fost dorit și în trecut pe Old Trafford, însă niciodată nu s-a ajuns ca cele două părți să se pună la masa negocierilor. Alegerea francezului este una gândită în perspectivă, el având o relație foarte bună cu Cristiano Ronaldo, alături de care a lucrat la Real Madrid, iar în lot sunt trei jucători francezi extrem de importanți pentru United: Raphael Varane, Paul Pogba și Anthony Martial.

Conform presei din Italia, Antonio Conte și-ar fi arătat deja disponibilitatea de a o prelua pe Manchester United și așteaptă doar un semn pentru a pleca spre Anglia. El a făcut-o campioană în Serie A pe Inter Milano în sezonul trecut, dar a decis să plece din cauza problemelor financiare ale clubului. Conte are avantajul că știe fotbalul englez, el lucrând la Chelsea între 2016 și 2018.

ADVERTISEMENT

Tactica lui Solskjaer pusă la îndoială

Criticile la adresa lui Ole Gunnar Solskjaer după rezultatele catastrofale din ultima perioadă vin în valuri. Ultimul care a pus tunurile pe managerul norvegian este fostul fotbalist de la rivala Manchester City, Micah Richards.

”Este o echipă de indivizi, nu un colectiv. Toți vor să fie omul vedetă, în loc să facă elementele de bază ale fotbalului, cum ar fi alergarea și tacklingul. Dacă îl aduci pe Ronaldo, care este stilul tău de joc?

Ronaldo este disponibil, așa că te gândești să-l iei, dar încerci să te încadrezi cu ce mai ai în lot? Îi ai pe Bruno Fernandes, Paul Pogba, Jadon Sancho, Marcus Rashford și Mason Greenwood, deci unde este echilibrul?

Aduceți câțiva oameni în spatele lui Ronaldo care să și muncească. United nu este la fel de bună ca Manchester City, Liverpool sau Chelsea, așa că trebuie să se apere aglomerat și să facă ceea ce se pricepe mai bine, contraatac. Trebuie să întoarcă la bază”, a declarat Richards.

ADVERTISEMENT