Fotbal international

Manchester United a încheiat un sezon de coşmar! Cum a pierdut lupta cu rivala City şi predicţia horror pentru viitor: “Nu va trece de locul 10”

14.05.2019 | 15:15
Manchester United a incheiat un sezon de cosmar Cum a pierdut lupta cu rivala City si predictia horror pentru viitor Nu va trece de locul 10

Manchester United a încheiat un sezon de coşmar, în care echipa a fost antrenată de Jose Mourinho şi Ole Gunnar Solskjaer. “Diavolii” au ratat accesul în grupele Ligii Campionilor, cu toate că startul mandatului antrenorului norvegian dădea motive de speranţă în rândul fanilor echipei de pe “Old Trafford”.

Manchester United a încheiat un sezon de coşmar. Două victorii în ultimele nouă etape

Manchester United a încheiat un sezon de coşmar, chiar dacă la un moment dat se simţea aerul Ligii Campionilor. “Everestul” anului 2019 a fost reprezentat de eliminarea lui PSG în optimile de finală ale UEFA Champions League. După acest succes istoric, “diavolii” au revenit la mediocritatea din perioada lui Jose Mourinho. Mai exact, Manchester United a obţinut doar două victorii în ultimele nouă etape din Premier League, motiv pentru care echipa a terminat sezonul pe locul 6.

Venit la echipă în decembrie 2018, în locul lui Jose Mourinho, Ole Gunnar Solskjaer a bifat 12 etape fără înfrângere în campionat. Pe 6 martie 2019, Manchester United era calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor şi ocupa locul 4 în campionat, iar fanii “diavolilor” erau convinşi că chipa este pe drumul cel bun. După ce a primit un contract cu normă întreagă, fiind interimar între decembrie 2018 şi martie 2019, formaţia de pe “Old Trafford” a căzut de pe locul 4 până pe 6 şi a fost eliminată de Barcelona, fără să marcheze un gol în cele 180 de minute ale dublei manşe.

Manchester United a încheiat un sezon de coşmar (sursă foto: hepta.ro)
Manchester United a încheiat un sezon de coşmar (sursă foto: hepta.ro)

Manchester United a pierdut contactul cu Manchester City. 32 de puncte avans pentru “cetăţeni”

După retragerea lui Sir Alex Ferguson, Manchester United a intrat într-un con de umbră, iar rivala din oraş pare că a monopolizat lupta. În urmă cu trei ani, în sezonul 2015-16, cele două formaţii terminau la egalitate de puncte, 66. Ecartul a crescut considerabil în ultimele trei sezoane, diferenţa ajungând să fie de +32 de puncte în favoarea lui City, care a cucerit al doilea titlu consecutiv de campioană a Angliei.

În sezonul 2017-18, primul în care Manchester City a câştigat titlul cu Pep Guardiola pe bancă, Manchester United a încercat să lupte de la egal la egal cu rivala din oraş. La final, “diavolii” au terminat pe locul 2, însă la 19 puncte în spatele “cetăţenilor”. De altfel, distanţa dintre cele două rivale s-a mărit de la an la an din 2016 şi până în prezent.

  • 2015-16 – Manchester City (locul 4, 66 de puncte), Manchester United (locul 5, 66 de puncte)
  • 2016-17 – Manchester City (locul 3, 78 de puncte), Manchester United (locul 6, 69 de puncte)
  • 2017-18 – Manchester City (locul 1, 100 de puncte), Manchester United (locul 2, 81 de puncte)
  • 2018-19 – Manchester City (locul 1, 98 de puncte), Manchester United (locul 6, 66 de puncte)

Predicţia horror pentru sezonul viitor

Ultimele rezultate din campionat au şters valul de încredere pe care mulţi specialişti îl aveau Ole Gunnar Solskjaer. Adrian Durham, jurnalist talkSPORT, a făcut o scurtă analiză a lui Manchester United şi a susţinut că antrenorul norvegian ar putea să bifeze un nou minus istoric în sezonul următor.

“Pentru mine, Ole Gunnar Solskjaer era un om bătut pe finalul sezonului. Nu am încredere că poate să o ducă pe Manchester United în top. Am şi o predicţie pentru sezonul viitor. Dacă Ole rămâne la echipă, United va fi sub locul 10 de Crăciun”, a declarat Adrian Durham.

Manchester United a încheiat un sezon de coşmar (sursă foto: hepta.ro)
Manchester United a încheiat un sezon de coşmar (sursă foto: hepta.ro)

Finalul sezonului, gura de oxigen pentru Ole Gunnar Solskjaer

În ultimele cinci etape din campionat, Manchester United a reuşit să obţină două puncte, în meciurile cu Chelsea şi Huddersfield, echipă care era retrogradată în liga a doua din Anglia. Sfârşitul sezonului a fost o adevărată gură de oxigen pentru Ole Gunnar Solskjaer, lucru confirmat chiar de antrenorul norvegian.

“Singurul lucru pozitiv al zilei este că sezonul s-a terminat. Sfârşitul a fost unul dezamăgitor, cu rezultat slabe în ultimele etape”, a declarat Ole Gunnar Solskjaer la finalul meciului Manchester United – Cardiff City 0-2. În viitorul sezon, “diavolii” vor evolua în turul doi preliminar din Europa League, urmând să joace primul meci pe 25 iulie, o dată la care echipa era obişnuită să susţină meciuri amicale.