Fotbal international

Manchester United a înregistrat pierderi uriașe. Acțiunile clubului au atins un minim istoric. Cum e afectat Mourinho

21.11.2018 | 20:27
Manchester United a inregistrat pierderi uriase Actiunile clubului au atins un minim istoric Cum e afectat Mourinho
ADVERTISEMENT

Manchester United a înregistrat pierderi uriașe! Valoarea clubului englez a scăzut în ultimul an cu peste 300 de milioane de euro, după ce acțiunile listate pe Bursa de la New York au atins un minim istoric, după cel din 2017. Vestea a picat cum nu se poate mai prost pentru tehnicianul Jose Mourinho, căruia i s-a spus recent să nu se gândească la transferuri importante în iarnă.

Situația nu pare să îi îngrijoreze pe patronii clubului, care pun căderea acțiunilor pe seama unei crize a pieței. Asta în condițiile în care prețul unei acțiuni a scăzut de la 19,92 la 18,19 dolari. Finanțatorii echipei sunt de părere că situația nu ar trebui să afecteze performanțele jucătorilor, însă Jose Mourinho va avea o situație dificilă în continuare, după un început ezitant de sezon în care clubul de pe Old Trafford se află abia pe locul 8 în Premier League.

ADVERTISEMENT

Manchester United a înregistrat pierderi de peste 300 de milioane de euro

Situația nu se resimte încă la club. Chiar dacă jucătorii nu au impresionat în actuala stagiune, salariile au crescut cu 10%. Calculele contabile arată că fotbaliștii lui Manchester United primesc în actualul sezon 345 de milioane de euro în total, adică au cel mai mare fond de salarii din Premier League. De asemenea, în ciuda faptului că au înregistrat o pierdere de peste 300 de milioane de euro la Bursă, “diavolii” se așteaptă la încasări record în continuare: între 690 de milioane și 705 milioane de euro, în condițiile în care încasările din bilete au scăzut. Oficialii lui Manchester United spun că această scădere a venit în urma turneului prea scurt din vară, dar și din cauză că United a jucat mai puține meciuri acasă decât în aceeași perioadă a sezonului precedent.

“Puterea financiară pe care o deținem ne ajută să putem oferta în continuare jucători de top și să facem investiții la nivelul academiei în încercarea de a ne încununa cu succes”, a declarat Ed Woodward, președintele executiv al clubului. În vara lui 2019, Manchester United va avea un turneu  de pregătire în Australia, unde va juca împotriva lui Leeds United și Perth Glory.

ADVERTISEMENT