Sport

Manchester United a scăpat de un scandal monstru. Fotbalistul care e gata să revină printre „diavoli”, deși a fost la un pas de închisoare

Mason Greenwood (21 de ani), mijlocașul dreapta al lui Manchester United, poate răsufla ușurat după ce acuzațiile împotriva sa au fost retrase.
02.02.2023 | 17:41
Manchester United a scapat de un scandal monstru Fotbalistul care e gata sa revina printre diavoli desi a fost la un pas de inchisoare
Greenwood nu a mai jucat de mai bine de un an pentru Manchester United. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Manchester United a trecut printr-o sumedie de scandaluri, însă lucrurile încep să se calmeze pe Old Trafford, după ce echipa s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei și e pe locul trei în Premier League, la egalitate cu Newcastle.

Mason Greenwood a scăpat de închisoare. Mijlocașul dreapta nu a jucat niciun meci în acest sezon pentru United

Coșmarul s-a încheiat pentru Mason Greenwood! Pe bară de pe data de pe 22 ianuarie 2022, jucătorul a scăpat de toate acuzațiile care îi erau aduse.

ADVERTISEMENT

Poliția engleză din Manchester a anunțat că acuzațiile în cazul său au fost retrase. „Decizia nu a fost însă una ușoară”, spun autoritățile, care mai precizează că era corect să ofere mai multe detalii ținând cont de „mediatizarea semnificativă a acestui caz”.

Jucătorul de doar 21 de ani a fost cercetat pentru viol, comportament dominator și violent, dar și pentru asalt și risca o condamnare cu executare dacă ar fi fost găsit vinovat, ceea ce i-ar fi pus cu siguranță cariera în pericol.

ADVERTISEMENT

Coșmarul lui Mason Greenwood a durat mai bine de un an

Ancheta în cazul lui Mason Greenwood s-a întins pe o perioadă de mai bine de un an, după ce femeia a depus o plângere împotriva starului lui Manchester United.

Prima înfățișare în tribunal a avut loc pe data de 27 noiembrie, iar verdictul final a venit după mai bine de două luni, în care Greenwood a stat cu sufletul la gură.

ADVERTISEMENT

„Anchetatorii au rămas în contact regulat cu echipa juridică, furnizând orice actualizări de notă și, astfel, înțelege motivul pentru întreruperea procedurii în această etapă și că această decizie nu a fost luată cu ușurință.

În ciuda interesului public și din presă în această anchetă, am decis să comentăm mai mult sau să oferim alte detalii”, a mai explicat Michaela Kerr, Superintendentul Șef al Poliției din Manchester.

ADVERTISEMENT

Manchester United, decizie drastică în cazul lui Greenwood. Jucătorul nici măcar nu s-a antrenat cu echipa pe durata anchetei

Manchester United a avut o poziție fermă în cazul lui Mason Greenwood și nici măcar nu i-a permis jucătorului să se antreneze cu echipa. Ba, mai mult, Nike a reziliat contractul cu jucătorul, în timp ce Electronic Arts l-a eliminat din jocul FIFA 2022.

„Manchester United își reiterează condamnarea fermă a violenței de orice fel. Așa cum s-a comunicat anterior, Mason Greenwood nu se va antrena cu clubul și nici nu va juca pentru el până la noi ordine”, au explicat „diavolii roșii” într-un comunicat de presă.

Odată cu finalizarea anchetei, Greenwood poate reveni în sfârșit la antrenamentele echipe și ar putea să joace din nou pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT