Sport

Manchester United l-a prezentat pe Ralf Rangnick! Primele declarații ale managerului neamț: „Voi scoate tot ce e mai bun din ei”

În căutarea unui manager după demiterea lui Ole Gunnar Solskjaer, Manchester United a ajuns la un acord cu tehnicianul german Ralf Rangnick și se așteaptă răspunsul celor de la Lokomotiv Moscova.
29.11.2021 | 13:50
Manchester United la prezentat pe Ralf Rangnick Primele declaratii ale managerului neamt Voi scoate tot ce e mai bun din ei
În căutarea unui manager după demiterea lui Ole Gunnar Solskjaer, Manchester United a ajuns la un acord cu tehnicianul german Ralf Rangnick și se așteaptă răspunsul celor de la Lokomotiv Moscova. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
29-11-2021
11:49

Ralf Rangnick, prezentat oficial în calitate de manager al lui Manchester United

E oficial! Ralf Rangnick este noul manager al lui Manchester United, formație care tocmai s-a despărțit de Ole Gunnar Solskjaer. Antrenorul neamț va fi interimar până la finalul sezonului 2021-2022, urmând ca apoi, pentru următorii doi ani, să ai aibă rol de consultant la gruparea de pe Old Trafford. Neamțul a oferit primele declarații în calitate de „boss” al lui Man United.

„Sunt încântat să mă alătur proiectului de la Manchester United și mă voi concentra să transform acest sezon într-unul de succes pentru club.

Echipa e plină de fotbaliști talentați. Tinerețea unora se îmbină excelent cu experiența altora. Voi face tot posibilul ca în următoarele șase luni să scot tot ce e mai buni din acești jucători, atât individuale, cât și ca echipă, mai ales.

După aceea, o să am grijă să îmi fac cât mai bine meseria în rol de consultant și să ajut clubul să crească pe termen lung”, a declarat Rangnick, pentru site-ul oficial al lui United.

Ralf Rangnick o va putea prelua pe Manchester United și va sta pe bancă imediat ce va primi permisul de muncă pentru Marea Britanie. Până atunci, echipa va fi condusă în continuare de fostul secund al lui Solskjaer, Michael Carrick.

Solksjaer a fost concediat după eșecul usturător din campionat cu Watford, scor 1-4, iar interimatul este asigurat de secundul său Michael Carrick.

Fostul mijlocaș al ”diavolilor roșii” a debutat cu dreptul în funcția de principal, calificând-o pe United în optimile Champions League după victoria cu Villarreal.

ADVERTISEMENT

Acord între Manchester United și Ralf Rangnick

Deși Michael Carrick a avut un start foarte bun, egalând un record vechi de 90 de ani, oficialii de pe Old Trafford nu-l văd ca fiind decât un interimar și de aceea au căutat în continuare o variantă pe termen mediu și lung.

Conform The Athletic, conducătorii lui Manchester United ar fi ajuns la o înțelegere cu tehnicianul german Ralf Ragnick, care în prezent ocupă funcția de director sportiv la gruparea rusă Lokomotiv Moscova.

ADVERTISEMENT

Cele două părți și-ar fi dat acordul pentru un contract valabil până la finalul sezonului și totul depinde acum de Lokomotiv Moscova dacă este de acord să încheie amical înțelegerea pe care o are cu germanul de 63 de ani.

Germanul nu va fi pe bancă la derby-ul cu Chelsea

Conform sursei citate, Ralf Rangnick va rămâne la Manchester United și după încheierea mandatului de manager interimar, el urmând ca în următorii doi ani să aibă o funcție de consultanță.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă rușii își vor da acordul să-l elibereze pe tehnicianul german, acesta nu va putea sta pe banca tehnică a ”diavolilor roșii” la meciul din deplasare cu Chelsea, care se va disputa duminică, 28 noiembrie, deoarece nu va putea obține atât de repede permisul de muncă.

Rangnick, considerat de mulți ca fiind ”părintele” antrenorilor germani de top din acest moment, a pregătit în cariera sa formațiile Reutlingen, Ulm, VfB Stuttgart, Hannover, Schalke 04, Hoffenheim și RB Leipzig.

ADVERTISEMENT

Rangnick, artizanul lui RB Leipzig

Rangnick și-a făcut un nume în fotbalul din Germania după ce a reușit să o promoveze pe Ulm în Bundesliga pentru prima dată în istoria clubului, la începutul acestui secol.

El a avut, de asemenea, un succes extraordinar ca director sportiv. A ocupat acest rol atât la FC Salzburg, cât și la RB Leipzig. După ce Rangnick a preluat acest rol, în 2012, Leipzig a urcat din liga a patra până în Bundesliga.

Varianta cu Ralf Rangnick este doar una de acoperire pentru Manchester United, care în continuare visează să-l aducă din vară pe Mauricio Pochettino. Argentinianul este legat de PSG, dar zvonurile ar fi că francezii îș aștepată la cotitură pentru a-l demite.

ADVERTISEMENT