Sport

Manchester United ia măsuri după invazia din Ucraina. Oficialii clubului au reziliat un contract de sponsorizare de 12 milioane de euro pe an

Echipa engleză Manchester United a reziliat un contract de sponsorizare cu o compania rusă, în urma invaziei de joi din Ucraina, în ciuda faptului că înțelegerea expira abia anul viitor.
25.02.2022 | 15:17
Manchester United ia masuri dupa invazia din Ucraina Oficialii clubului au reziliat un contract de sponsorizare de 12 milioane de euro pe an
ADVERTISEMENT
25-02-2022
13:18

Manchester United a rupt contract cu Aeroflot

Manchester United a anunțat că a încetat colaborarea pe care o avea cu Aeroflot, compania aeriană rusă, și în urma căreia primea 12.000.000 de euro pe an.

”În lumina evenimentelor din Ucraina, am retras drepturile de sponsorizare ale Aeroflot. Împărtășim preocupările fanilor noștri din întreaga lume și le transmitem simpatiile noastre celor afectați”, se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al clubului.

Gruparea de pe Old Trafford și Aeroflot colaborează din 2013, iar acordul urma să se încheie în vara anului 2023.

Oficialii clubului Manchester United au decis să nu mai prelungească contractul pe care îl au cu Aeroflot, compania aeriană rusă, după invazia de joi din Ucraina și sunt deciși, chiar, să rezilieze respectiva înțelegere.

Manchester United vrea să rezilieze contractul cu Aeroflot

Gruparea engleză Manchester United este sponsorizată din 2013 de compania rusă aeriană Aeroflot din 2013, dar după ce Rusia a invadat, joi, Ucraina, șefii de pe Old Trafford au decis să nu reînnoiască parteneriatul.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Manchester United este gata să încheie acordul de sponsorizare cu Aeroflot, din cauza evenimentelor care au loc în Ucraina, informează mirror.co.uk.

Aeroflot este unul dintre principalii sponsori ai United din 2013, iar contractul a fost reînnoit în 2017, pentru șase ani, afacerea ridicându-se la suma de 40 de milioane de lire sterline (circa 48 de milioane de euro).

ADVERTISEMENT

Publicația engleză notează că directorul executiv al lui Manchester United, Richard Arnold, a anunțat că înțelegerea pe care clubul o are cu Aeroflot nu va fi reînnoită.

Manchester United a renunțat la Aeroflot când a zburat la Madrid

Manchester United a jucat miercuri în prima manșă a optimilor Ligii Campionilor, în deplasare, cu Atletico Madrid, dar echipa nu a făcut deplasarea cu Aeroflot. Gruparea engleză a preferat să apeleze la serviciile unei alte companii aeriene, Titan.

ADVERTISEMENT

Mirror mai notează că oficialii clubului din Manchester vor să ajungă la un acord cu o altă companie aeriană, fiind luată în considerare Qatar Airways.

Aeroflot este compania aeriană națională a Rusiei și are zboruri către către 146 de destinații din 52 de țări, dar Manchester United realizează cât de mult i-ar afecta imaginea o continuare a colaborării.

ADVERTISEMENT

Dar problema nu este atât de simplă cum pare la prima vedere. Proprietarii lui Manchester United sunt americanii Avram și Joel Glazer, care ar avea mult de suferit, mai ales la ei în țară, dacă nu întrerup colaborarea cu Aeroflot.

În același timp, însă, Aeroflot a virat aproximativ de 100 de milioane de lire sterline (circa 120 de milioane de euro) în cei noi ani de colaborare cu Manchester United.

Tot joi, clubul german Schalke 04, al cărui sponsor principal este Gazprom, a decis, în lumina noilor evenimente, să șteargă numele concernul rus de pe tricouri.

ADVERTISEMENT