Sport

Vești proaste pentru cei care doresc să cumpere Manchester United. Datorii uriașe înregistrate de „diavoli” în 2022

Într-un moment în care este la un pas de a-și schimba proprietarul, Manchester United a raportat un deficit de 608,75 milioane de euro la finele lui 2022.
31.03.2023 | 17:45
Vesti proaste pentru cei care doresc sa cumpere Manchester United Datorii uriase inregistrate de diavoli in 2022
Manchester United continuă să aibă datorii imense
ADVERTISEMENT

Extrem de contestată de fani, familia Glazer, care deține Manchester United, a anunțat încă de toamna trecută că este gata să facă un pas în spate. Inițial s-a vorbit doar despre cedarea unui pachet de acțiuni, însă între timp lucrurile se îndreaptă tot mai mult către o vânzare completă a clubului.

Rezultatele financiare din 2022, o piedică pentru vânzarea lui Manchester United?

Americanii își propuseseră să depășească criza în care a ajuns clubul cu ajutorul unor investitori. Însă, se pare, nu doar pentru suporteri, familia Glazer, care deține clubul, nu este văzută drept un potențial partener.

ADVERTISEMENT

Mărturie stau ofertele primite în ultima vreme. Toate vizând achiziționarea întregului pachet de acțiuni. Chiar și în cazul intenției exprimate de Elon Musk.

Ca să nu mai vorbim despre propunerea concretă ale lui Sir Jim Ratcliffe, deținătorul Ineos. Cel care s-a numărat, anul trecut, între persoanele interesate de Chelsea. Sau, ulterior, de către șeicul Jassim bin Hamad Al Thani, președintele Qatar Islamic Bank, sau omul de afaceri finlandez Thomas Zilliacus.

ADVERTISEMENT

Acum însă se ridică un alt semn de întrebare. În ce măsură aceștia sunt dispuși să urce suma oferită către valoarea cerută de familia Glazer. Care solicită peste 6 miliarde de lire sterline.

Aceasta în condițiile în care Manchester United tocmai a făcut publice rezultatele financiare pentru 2022. Care relevă că o datorie de 608,75 milioane euro. Cu aproape 70 de milioane mai mare decât în exercițiul precedent.

ADVERTISEMENT

Singura veste bună pentru familia Glazer este că, economic vorbind, sunt acoperiți de cauzele deficitului. Căci principala cauză a fost o liră sterlină în cădere în raport cu dolarul.

Sigur, a contat și faptul că echipa a ratat prezența în Liga Campionilor. Ca și perioada de întrerupere a Premier League din pricina Cupei Mondiale din Qatar. Astfel că veniturile totale au scăzut cu 10 procente.

ADVERTISEMENT

Însă a compensat pierderile printr-un spor al veniturilor comerciale de 22%. Ca și prin reducerea costurilor cu personalul, în valoare de 23,17 milioane euro.

În plus, lucrurile sunt pe un făgaș bun și prin plecarea unor jucători cu salarii mari. Cel mai notoriu caz fiind, desigur, cel al lui Cristiano Ronaldo.

Astfel că, per total, pentru prima dată după pandemia Covid-19, Manchester United a reușit să obțină câștiguri nete într-un trimestru. Ultimul din 2022. Atunci când a fost pe plus cu 7,16 milioane de euro.


  •  2,60 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „Manchester United marchează peste 1,5 goluri” la meciul Newcastle – Manchester United

ADVERTISEMENT