Fotbal international

Manchester United, echipa cu două fețe în acest sezon! Formația care i-a învins pe Guardiola și Mourinho în trei zile a pierdut inexplicabil cu Newcastle sau Bournemouth + Singura care a încurcat-o pe Liverpool

07.12.2019 | 21:54
Manchester United echipa cu doua fete in acest sezon Formatia care ia invins pe Guardiola si Mourinho in trei zile a pierdut inexplicabil cu Newcastle sau Bournemouth  Singura care a incurcato pe Liverpool
ADVERTISEMENT

Manchester United a câștigat derby-ul orașului cu City și continuă seria de invincibilitate împotriva echipelor puternice din Premier League în acest sezon. „Diavolii roșii” nu au pierdut niciun joc împotriva formațiilor din partea superioară a clasamentului, însă au fost învinși surprinzător de echipe precum Crystal Palace, Newcastle sau Bournemouth.

Manchester United, neînvinsă în fața rivalelor din Premier League

Manchester United a început în forță acest sezon din Premier League, cu o victorie categorică, scor 4-0, contra lui Chelsea. Următorul meci împotriva unei rivale pentru locurile fruntașe a fost programat în etapa a șaptea, când pe „Old Trafford” a venit Arsenal, încheiat la egalitate, 1-1.

ADVERTISEMENT

Peste două runde, Manchester United a primit vizita lui Liverpool, echipă ce câștigase toate jocurile până în acel moment. Gazdele au reușit să țină piept formației lui Jurgen Klopp, terminând la egalitate, 1-1, după ce au condus până în minutul 85. Punctele pierdute pe „Old Trafford” sunt și până în prezent, după etapa a 16-a, singurele pierdute de Liverpool în acest sezon.

Manchester United și Chelsea s-au întâlnit a doua oară în această stagiune, pentru meciul din optimile Cupei Ligii Angliei. Echipa lui Ole Gunnar Solskjaer s-a impus și de data asta, scor 2-1, după „dubla” lui Marcus Rashford.

ADVERTISEMENT

Mourinho și Guardiola, victime în doar trei zile

Deși se afla într-o perioadă grea, după două remize în fața nou-promovatelor Sheffield United și Aston Villa, United a reușit să câștige în trei zile două meciuri în care a plecat cu șansa a doua.

Prima victimă a fost chiar fostul antrenor Jose Mourinho, acum la Tottenham, învins miercuri de Solskjaer cu 2-1 pe Old Trafford. La trei zile distanță, United a disputat derby-ul orașul Manchester, contra formației lui Pep Guardiola, pe „Etihad”.

ADVERTISEMENT

Deși City era cotată cu prima șansă, „Diavolii roșii” au avut nevoie de doar 29 de minute pentru a duce scorul la 2-0, după golurile înscrise de Marcus Rashoford și Anthony Martial. Trupa lui Guardiola a reușit să reducă diferența în minutul 85, prea târziu pentru a izbuti egalarea.

Rezultate diametral opuse cu echipele „mici”

Dacă Manchester United nu a pierdut niciunul dintre duelurile cu echipele fruntașe, trupa lui Ole Gunnar Solskjaer a avut mari probleme în meciurile în care pleca cu prima șansă. Prima mare surpriză a fost înregistrată chiar în etapa a treia, când Crystal Palace a plecat de pe Old Trafford cu trei puncte.

ADVERTISEMENT

Etapa următoare, United a jucat pe „St Mary’s”, contra lui Southampton. Deși a condus din minutul 10, echipa din Manchester a fost egalată imediat după pauză, acesta fiind și scorul final, 1-1.

A doua înfrângere a sezonului a venit tot într-un joc înaintea căruia United era favorită. West Ham a fost de data aceasta „călăul” lui United, „ciocănarii” reușit să învingă cu 2-0. Între duelurile de foc cu Arsenal și Liverpool, Manchester United părea că are cel mai simplu joc cu Newcastle.

Dacă din meciurile cu Arsenal și Liverpool au reușit să scoată două puncte, „Diavolii” au fost învinși de echipa lui Steve Bruce cu 1-0, același scor cu care a fost pierdut și meciul din etapa a 11-a, cu Bournemouth.

Egaluri consecutive cu două nou-promovate

După înfrângerea cu Bournemouth, United dădea semne de revenire, reușind să câștige, scor 3-0, meciul cu Partizan din grupele Europa League și cu Brighton. Urmau meciuri cu două echipe nou-promovate în Premier League, iar Manchester United a continuat seria de rezultate modeste înregistrate în fața formațiilor din a doua jumătate a clasamentului.

Sheffield United a primit vizita „Diavolilor roșii” pentru duelul din runda a 13-a, iar după o oră de joc tabela de marcaj arăta un neverosimil 2-0. Duelul a căpătat o cu totul altă turnură după minutul 70, când Manchester United reușea să marcheze de trei ori în doar șapte minute. 2-3 nu a fost rezultatul final, Sheffield reușind să restabilească egalitatea în minutul 90.

Remiză a reușit United să obțină și în meciul cu Aston Villa, promovată, de asemenea, în vară în Premier League.

După 16 etape din acest sezon, Manchester United se află pe locul cinci, cu 24 de puncte, la cinci în spatele lui Chelsea, ocupanta ultimei poziții de Champions League, dar la nu mai puțin de 22 de puncte de liderul Liverpool, care pare, cel puțin deocamdată, că nu are rival în lupta pentru titlu.

ADVERTISEMENT