Premier League

Manchester United, gata să plătească 120 de milioane euro clauza portarului Oblak. De Gea cere prea mulți bani pentru a rămâne

24.04.2019 | 15:17
Manchester United gata sa plateasca 120 de milioane euro clauza portarului Oblak De Gea cere prea multi bani pentru a ramane

Tabloidul britanic The Sun anunță că Manchester United este gata să plătească suma de 120 de milioane euro, clauza portarului sloven Jan Oblak, de la Atletico Madrid. United are în lot unul dintre cei mai buni goalkeeperi din lume, spaniolul David de Gea, însă pretențiile acestuia pentru a continua sunt considerate exagerate de șefii lui United.

Manchester United îl vrea pe Jan Oblak, portarul lui Atletico Madrid

David de Gea mai are 15 luni din contractul cu Manchester United, însă a anunțat că nu va rămâne dacă nu va primi un salariu săptămânal de 425.000 de euro, adică 1,7 milioane de euro lunar și peste 20 de milioane euro anual. De Gea consideră că merită să se apropie ca venituri de chilianul Alexis Sanchez, cel mai bine plătit jucător din Premier League, cu un salariu de 24 milioane euro net.

Bani aruncați în vânt de United la presiunea fostului antrenor, Jose Mourinho, care a vrut să îl sufle pe Sanchez lui Pep Guardiola la City, dar care nu s-a justificat nici un moment, chilianul fiind des accidentat și jucând foarte prost când a fost introdus pe teren. Acum United a învățat din lecția Alexis Sanchez și oricum vrea să scape de el și nu mai este dispusă să satisfacă astfel de pretenții, alegând varianta plecării jucătorului.

Jan Oblak ar urma să îl înlocuiască pe  spaniolul David de Gea, care cere prea mulți bani să rămână
Jan Oblak ar urma să îl înlocuiască pe spaniolul David de Gea, care cere prea mulți bani să rămână

Kepa este cel mai scump portar din lume la această oră

David de Gea nu a avut un sezon tocmai reușit și a comis câteva erori foarte mari, ultima chiar la Barcelona, în meciul retur din sferturile Champions League. Jan Oblak este un portar care are cele mai multe meciuri fără gol primit din toate campionatele și comite foarte rar greșeli. Recent, el a prelungit cu Atletico, iar clauza de eliberare i-a fost fixată la 120 de milioane euro.

kepa este momentan cel mai scump portar din lume, 80 de milioane euro
kepa este momentan cel mai scump portar din lume, 80 de milioane euro

Dacă afacerea se va face, se va stabili un nou record mondial în privința costului unui portar. Momentan, recordul aparține spaniolului Kepa Arrizabalaga, pentru care Chelsea a plătit lui Athletic Bilbao vara trecută 80 de milioane euro. Jan Oblak este unul dintre jucătorii cheie ai lui Diego Simeone la Atletico Madrid și a costat în vara lui 2014 25 milioane, fiind adus de la Benfica Lisabona.