Premier League

Manchester United, în umbra lui Manchester City! Moment istoric pentru “cetăţeni” înainte de derby! Din 1974 nu s-a mai întâmplat aşa ceva

24.04.2019 | 16:52
Manchester United in umbra lui Manchester City Moment istoric pentru cetateni inainte de derby Din 1974 nu sa mai intamplat asa ceva

Manchester United stă în umbra lui Manchester City în ultimii ani. Dacă în perioada lui Sir Alex Ferguson, “diavolii” dominau fotbalul englez, lucrurile s-au schimbat după retragerea legendarului antrenor scoţian. În aceste condiţii, echipa antrenată de Pep Guardiola şi-a depăşit rivala, la toate capitolele, pentru prima oară din 1974 şi până în prezent. Miercuri, de la ora 22:00, Manchester United primeşte vizita lui City.

Manchester United, în umbra lui Manchester City. “Diavolii” stau prost în sezonul 2018-19

Sezonul 2018-19 este unul groaznic pentru Manchester United în comparaţie cu Manchester City. În cele patru competiţii în care au fost angrenate cele două echipe, “diavolii” au avut rezultate mai slabe decât marea rivală din oraş. În Premier League, “cetăţenii” se luptă pentru titlul de campioană a Angliei, în timp ce echipa antrenată de Ole Gunnar Solskjaer încearcă să facă tot posibilul pentru a prinde un loc în grupele Ligii Campionilor din sezonul viitor.

În Liga Campionilor, Manchester United şi Manchester City au fost eliminate în sferturile de finală, însă actuala campioană a Angliei a reuşit să obţină o victorie în dubla cu Tottenham Hotspur. De cealaltă parte, “diavolii” au piedut meciurile cu Barcelona şi nu au reuşit să marcheze niciun gol în cele 180 de minute jucate contra catalanilor.

Manchester United, în umbra lui Manchester City. Rezultatele în sezonul 2018-19
Manchester United, în umbra lui Manchester City. Rezultatele în sezonul 2018-19

Manchester City poate face tripla în Anglia

Cu o victorie în meciul cu Manchester United, “cetăţenii” pornesc din pole-position în lupta cu Liverpool pentru titlu. Echipa antrenată de Pep Guardiola a câştigat deja Cupa Ligii, unde “diavolii” s-au oprit în turul 3. În plus, City va juca, pe 18 mai, finala Cupei Angliei şi are şanse mari să câştige trofeul în faţa lui Watford şi să realizeze tripla.

În sezonul 1973-74, când Manchester City a avut rezultate mai bune, în toate competiţiile, în comparaţie cu Manchester United, “diavolii” retrogradau în liga a doua, chiar după un meci direct cu marea rivală. În penultima etapă, “cetăţenii” obţineau victoria, scor 1-0, după un gol marcat cu călcâiul de Denis Law.