Premier League

Manchester United – Liverpool, derby-ul nord-vestului Angliei. Cei mai scumpi fundași din lume vor fi pe teren + aroganța lui Jurgen Klopp

20.10.2019 | 15:26
Manchester United  Liverpool derbyul nordvestului Angliei Cei mai scumpi fundasi din lume vor fi pe teren  aroganta lui Jurgen Klopp
ADVERTISEMENT

Manchester United – Liverpool este capul de afiș al etapei 9 din Premier League, cunoscut și sub porecla de „derby-ul nord-vestului Angliei”. Cu o victorie, trupa lui Jurgen Klopp ar egala recordul all-time deținut de Manchester City și anume 9 victorii consecutive în campionatul Angliei. În ultima confruntare dintre cele două, „cormoranii” au remizat pe „Old Trafford”, 0-0, într-un meci disputat în luna februarie.

Cei mai scumpi fundași din lume, pe teren la Manchester United – Liverpool

Chiar dacă sumele nu contează la un astfel de partidă, trebuie ținut cont de faptul că pe teren vor fi cei mai scumpi fundași din istoria fotbalului. Virgil van Dijk a fost până nu demult cel mai scump fundaș din istorie, după ce Liverpool l-a transferat pentru 84.650.000 de euro de la Southampton, în timp ce Harry Maguire a venit pe „Old Trafford” în vară, de la Leicester în schimbul sumei de 87.000.000 de euro, devansându-l pe olandez.

ADVERTISEMENT

De asemenea, „diavolii roșii” îl au în poartă pe cel mai bine plătit goalkeeper din istorie. David De Gea și-a prelungit contractul cu Manchester United, iar în urma noii înțelegeri, ibericul câștigă nu mai puțin de 14.000.000 de euro pe sezon, până în 2023.

  • 70.000.000 de euro este cota de piață a lui Harry Maguire, conform transfermarkt.com
  • 100.000.000 de euro este cota de piață a lui Virgil van Dijk, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Virgil van Dijk, fundașul lui Liverpool. Sursă foto: hepta.ro
Virgil van Dijk, fundașul lui Liverpool. Sursă foto: hepta.ro

Liverpool, favorita meciului, dar United are statistici mai bune

Chiar dacă Liverpool este marea favorită a partidei, Manchester United are statistici mai bune de-a lungul anilor. „Cormoranii” au 66 de victorii și 257 de goluri marcat în deby-ul „nord-vestului Angliei”, în timp ce „diavolii roșii” au 80 de victorii și 275 de goluri înscrise, iar 56 de meciuri s-au terminat la egalitate. Prima partidă dintre cele două a avut loc pe 20 aprilie 1894, atunci când Liverpool câștiga cu 2-0.

Fiecare meci dintre Manchester United și Liverpool este unic și reprezintă un adevărat spectacol fotbalistic, iar statisticile fac doar să scoată în evidență frumusețea unei astfel de partide, în timp ce figuri legendar își fac loc în diverse topuri.

ADVERTISEMENT

Cei mai buni marcatori la duelurile dintre Liverpool și Manchester United:

  • Sandy Turnbull (Manchester United) – 9 goluri
  • George Wall (Manchester United) – 9 goluri
  • Steven Gerrard (Liverpool) – 9 goluri

Cele mai multe prezențe într-un derby Manchester United – Liverpool:

  • Ryan Giggs (Manchester United) – 48 de apariții
Ryan Giggs. Sursă foto: 101greatgoals.com
Ryan Giggs. Sursă foto: 101greatgoals.com

Aroganța lui Jurgen Klopp înainte de meciul cu United

Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, a fost arogant la conferința de presă înaintea meciului cu Manchester United, despre care a spus că nu este un meci special și că nu îl încadrează în derby-uri: „Au spus că suntem oponenții perfecți pentru asta. Mi se pare incredibil, nu cred că sunt multe echipe care ar putea spune asta în momentul în care suntem noi acum. Pare că doar United își dorește să joace în compania noastră”.

ADVERTISEMENT
Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool. Sursă foto: hepta.ro
Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool. Sursă foto: hepta.ro

„Nici măcar nu realizez că nu am reușit vreo victorie pe terenul lor. Totuși, istoria și statisticile nu contează, am mare încredere, ca să fiu sincer. Probabil cei de la United simt că acest joc poate fi pentru ei partida care poate schimba totul”, a încheiat Jurgen Klopp.

  • 3 victorii are Jurgen Klopp împotriva lui Manchester United de când este antrenorul lui Liverpool, toate pe „Anfield”
  • 2 goluri a reușit să marcheze Ole Gunnar Solskjaer împotriva lui Liverpool, pe vremea când era jucătorul lui Manchester United
ADVERTISEMENT
Tags: