Fotbal international

Manchester United, lovită grav de pandemia de coronavirus! “Diavolii” au pierdut jumătate de miliard de lire în trei săptămâni

13.03.2020 | 12:07
Manchester United lovita grav de pandemia de coronavirus Diavolii au pierdut jumatate de miliard de lire in trei saptamani
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a dat peste cap fotbalul european, iar bursele din întreaga lume s-au prăbuşit în ultimele săptămâni. Manchester United a fost lovită grav, iar formaţia de pe “Old Tarfford” a pierdut aproape 500.000.000 de lire sterline în perioada recentă.

Manchester United, pierderi financiare uriaşe din cauza pandemiei de coronavirus

Presa din Anglia a anunţat că Manchester United a fost grav afectată de faptul că bursele din întreaga lume s-au prăbuşit din cauza pandemiei de coronavirus. Bursa din Statele Unite ale Americii înregistrează pierderi importante, iar clubul de pe “Old Trafford” a primit o veste extrem de proastă.

ADVERTISEMENT

Pe 20 februarie, preţul unei acţiuni la Manchester United era de 15,34 lire sterline. Trei săptămâni mai târziu, preţul a ajuns la 11,47 lire sterline, iar clubul a pierdut aproape 500.000.000 de lire sterline în doar 21 de zile.

Mai exact, valoarea lui Manchester United era setată la 3 miliarde de lire la mijlocul lunii februarie, iar acum a ajuns la 2,5 miliarde de lire. Conform Forbes, formaţia antrenată de Ole Gunnar Solskjaer era a treia cea mai bine evaluată echipă din lume în 2019.

ADVERTISEMENT

Urmează noi probleme pentru Manchester United

Specialiştii economici susţin că bursele din întreaga lume vor continua să se prăbuşească din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, acţiunile bursiere ale lui Manchester United ar putea să scadă vertiginos în perioada următoare.

Vineri, oficialii Premier League vor lua o decizie în privinţa amânării campionatului până la finalul lunii martie. În aceste condiţii, “diavolii” ar putea să înregistreze noi pierderi, mai ales că formaţia antrenată de Ole Gunnar Solskjaer generează venituri colosale în zilele de meciuri.

ADVERTISEMENT

Manchester United, la 90 de minute de calificarea în sferturile Europa League

Manchester United a făcut spectacol în manşa tur a optimilor de finală din Europa League. “Diavolii” au învins-o, în deplasare, pe LASK Linz, scor 5-0, după golurile marcate de Odion Ighalo, Daniel James, Juan Mata, Jason Greenwood şi Andreas Pereira.

Manşa retur ar trebui să se joace pe 19 martie, pe “Old Trafford”, însă UEFA ar putea să suspende competiţia din cauza pandemiei de coronavirus. O decizie ar urma să fie luată marţi, 17 martie, când se va discuta viitorul competiţiilor europene.

ADVERTISEMENT

În vară, Manchester United ar fi trebuit să meargă în China pentru un turneu amical, însă jurnaliştii englezi au anunţat că oficialii clubului sunt decişi ca echipa să nu mai facă deplasarea. Formaţia de pe “Old Trafford” se bucură de o mare popularitate în Asia.

ADVERTISEMENT
Tags: