Sport

Paul Pogba, în depresie la Manchester United: „Sezonul acesta este mort!” Atac la antrenorul Ralf Rangnick

Jucătorul lui Manchester United, Paul Pogba, a declarat în cadrul unui interviu că nu este deloc mulțumit de numărul de trofee câștigate de când s-a alăturat clubului, în 2016.
23.03.2022 | 18:06
Paul Pogba in depresie la Manchester United Sezonul acesta este mort Atac la antrenorul Ralf Rangnick
Paul Pogba s-a arătat nemulțumit de numărul mic de trofee câștigate la Manchester United. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ultimele trofee obținute de Manchester United au fost în sezonul 2016/2017, când „diavolii roșii” au câștigat Cupa Ligii Angliei și Europa League. Seceta de trofee l-a făcut pe Paul Pogba să-și piardă răbdarea, arătându-se nemulțumit.

Paul Pogba: „Anul acesta e mort”

Mijlocașul de 29 de ani a dezvăluit cât de mult își dorește să câștige trofee, în ciuda faptului că sezonul curent va fi încă unul „secetos” pentru United.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2021/2022, clubul de pe „Old Trafford” a fost eliminat din Cupa Ligii Angliei în primul tur de către West Ham, a suferit un alt eșec în cadrul Cupei Angliei în al patrulea tur, împotriva lui Middlesbrough, și a fost eliminat din Liga Campionilor de către Atletico Madrid în faza optimilor de finală.

„Diavolii roșii” se află, de asemenea, cu 20 de puncte în spatele rivalilor de la Manchester City, în cadrul Premier League. Ei se poziționează pe locul șase în momentul de față, cu un punct sub Tottenham și cu patru puncte sub Arsenal, care ocupă locul de Liga Campionilor. Astfel, din punct de vedere matematic, șansele de a mai câștiga Premier League sunt aproape inexistente.

ADVERTISEMENT

Toate aceste eșecuri au venit ca o dezamăgire pentru Paul Pogba, întrucât United rămâne fără trofee câștigate de cinci ani de zile. El a declarat pentru publicația franceză Le Figaro: „Trebuie să fii sincer, ultimele cinci sezoane nu m-au mulțumit, chiar deloc. Anul acesta e mort, nu vom câștiga nimic. Fie că este cu Manchester United sau la alt club, vreau să câștig trofee”.

Fostul jucător a lui Juventus a plecat la United, în 2016, pentru un transfer record de 89 de milioane de lire sterline (aproximativ 107 milioane de euro). Pogba s-a întors în Anglia, după ce câștigase de patru ori Seria A și de două ori Cupa Italiei în tricoul lui Juventus.

ADVERTISEMENT

În primul său sezon de la întoarcerea pe „Old Traford”, Pogba a câștigat cu United Cupa Ligii Angliei și a marcat în victoria finalei Europa League, împotriva lui Ajax. De atunci, „diavolii roșii” nu au mai obținut niciun trofeu.

Pogba dezvăluie prietenia cu antrenorul naționalei Franței

În cadrul interviului pentru publicația franceză, Paul Pogba s-a declarat nemulțumit de poziționarea din teren pe care i-o dă antrenorul său, Ralf Rangnick. În schimb, el consideră că este așezat foarte bine de către selecționerul Franței, Didier Deschamps, care îl plasează adesea în centrul terenului.

ADVERTISEMENT

„Cu Franța e simplu, joc în poziția mea, îmi cunosc rolul și simt încrederea antrenorului și a jucătorilor”, a spus Pogba.

„Este normal să simți o diferență la Manchester United, pentru că este greu să fii consecvent atunci când ai deseori o schimbare a poziției tale, a sistemului de echipă sau a partenerilor tăi”, a continuat internaționalul francez.

În cele din urmă, Pogba a dezvăluit legătura sa cu antrenorul Franței: „Mă înțeleg foarte bine cu Deschamps, mi-a dat un rol pe care îl cunosc, dar la Manchester United chiar am un rol? Pun întrebarea, dar nu am un răspuns”.

Contractul lui Paul Pogba la Manchester United expiră în această vară, iar, potrivit ultimului său interviu, nu va semna pentru o prelungire.

Paul Pogba, despre tensiunile cu Mourinho la United: „Am avut depresie”

Jucătorul lui Manchester United a vorbit, în timpul interviului acordat, și despre relația sa cu Jose Mourinho. Francezul a mărturisit că a avut momente de depresie după „războiul” cu fostul său antrenor, în 2018.

„Am avut depresie în cariera mea”, a spus Pogba, vorbind despre problemele sale de sănătate psihică. „Uneori nu știi că exiști, vrei doar să te izolezi, să fii singur. Acestea sunt semne inconfundabile”, a adăugat jucătorul lui United.

Jose Mourinho și Paul Pogba avut mai multe tensiuni în 2018. Acestea s-au încheiat cu decizia antrenorului de a retrage vicecăpitenia mijlocașului francez, care a mărturisit că a fost și o perioadă când lucrurile au mers bine între el și managerul său.

„Odată am avut o relație grozavă cu Mourinho, toată lumea a văzut-o, iar a doua zi nu știi ce s-a întâmplat. Ăsta e lucrul ciudat pe care l-am avut cu Mourinho și nu pot să ți-l explic pentru că nici nu știu asta”, a declarat Pogba.

Referitor la controversa cu Paul Pogba, antrenorul portughez a declarat pentru BeIN Sports că voia mereu să găsească soluții la problemele apărute. „Încercăm mereu să găsim soluții la probleme, dar există una pentru care nu găsesc o soluție: când jucătorul joacă bine, îi place antrenorului, dar când nu joacă bine, nu-i place antrenorului. E ceva de bază. Natura este așa și e ceva care nu poate fi schimbat”.

ADVERTISEMENT