Fotbal international

Manchester United ar putea să dea lovitura! Cât ar costa drepturile de denumire ale stadioanelor din Anglia

Manchester United ar primi o mică avere dacă şi-ar vinde numele stadionului. Un raport din Marea Britaniei a anunţat care sunt sumele vehiculate.
13.02.2018 | 17:03
Manchester United ar putea sa dea lovitura Cat ar costa drepturile de denumire ale stadioanelor din Anglia
ADVERTISEMENT

Englezii de la Duff&Phelps au întocmit un raport despre sumele pe care echipele din Premier League le-ar primi dacă şi-ar vinde drepturile de nume ale stadioanelor. În total, cele 20 de formaţii din prima engleză ar primi aproape 135 de milioane de lire sterline pe an pentru un astfel de contract.

Manchester United se află pe primul loc în topul întocmit de Duff&Phelps. “Diavolii” ar beneficia de un contract care le-ar putea aduce 26,2 de milioane de lire de sterline dacă şi-ar vinde drepturile de numire al stadionului “Old Trafford”. Rivalii din oraş ar trebui să se mulţumească doar cu 19,1 milioane de lire, City aflându-se pe locul doi în acest top.

ADVERTISEMENT

Manchester United, de 87 de ori mai mulţi bani ca Huddersfield

Primele locuri sunt completate de Chelsea (17,7 milioane de lire), Tottenham (15,5 milioane de lire) şi Arsenal (15,3 milioane de lire). La polul opus se află Huddersfield (300.000 de lire), Bournemouth (600.000 de lire) şi Watford (800.000 de lire).

“Am observat creşteri considerabile în ultimii ani, în special pentru sponsorizările în cazul tricourilor. Chiar dacă în Marea Britanie nu a apărut această modă de a-ţi vinde drepturile de numire a stadionului, aşa cum s-a întâmplat în America, este o zonă cu potenţial pentru viitor”, a declarat Trevor Birch, manager la Duff&Phelps.

ADVERTISEMENT