Sport

Manchester United pregătește cel mai tare transfer. Condiția pentru a-l aduce la vară pe Kylian Mbappe de la PSG

Telenovela plecării lui Kylian Mbappe a revenit pe tapet, dar mai nou se vorbește despre un transfer în vară la Manchester United.
25.02.2023 | 19:50
Manchester United pregateste cel mai tare transfer Conditia pentru al aduce la vara pe Kylian Mbappe de la PSG
Telenovela plecării lui Kylian Mbappe a revenit pe tapet, dar mai nou se vorbește despre un transfer în vară la Manchester United. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Starul francez a decis în vara trecută să-și prelungească înțelegerea cu PSG și să refuze Real Madrid, însă situația de la gruparea din capitala Franței îl nemulțumește și s-a zvonit faptul că și-ar dori să plece cât mai repede de pe Parc des Princes.

Kylian Mbappe, transfer surpriză la Manchester United

Deși primele informații duceau tot către o mutare pe Santiago Bernabeu, se pare că pe fir a intrat și Manchester United. Publicația Sports Mole a prezentat varianta unui transfer al lui Kylian Mbappe pe Old Trafford, însă pentru acest lucru este nevoie să se îndeplinească o condiție.

ADVERTISEMENT

După ce Cristiano Ronaldo a plecat la finalul anului trecut, managerul Erik ten Hag își dorește să aducă un atacant de careu de clasă mondială, fiind convins că olandezul Wout Weghorst, venit în această iarnă, este doar o soluție de moment.

Însă, transferul lui Kylian Mbappe este condiționat de achiziționarea clubului englez de către grupul Qatar Sport Investments, entitate care deține PSG. Tranzacția este încă departe de a se realiza, mai ales că arabii trebuie să facă dovada că banii nu vin din același loc ca la formația pariziană.

ADVERTISEMENT

Emirul Qatarului, Tamim bin Hamad al-Thani, este interesat să investească la Manchester United, deoarece vrea să aibă o poziție de forță în raport cu UEFA și e o ambiție personală. El vrea să arate pur și simplu că poate face ceea ce își dorește, indiferent de regulamente și fair-play financiar sau legislație.

Cine va cumpăra Manchester United?

Familia Glazer a anunțat că este dispusă să vândă Manchester United. Imediat după ce i-au reziliat contractul lui Cristiano Ronaldo, americanii au decis că a venit momentul să se retragă de pe Old Trafford, mai ales că au fost contestați vehement de fani în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Pe lista cumpărătorilor s-a înscris și consorţiul britanic Ineos, condus de Jim Ratcliffe, cel mai bogat englez. Susţinător declarat al lui Manchester United, Ratcliffe şi-a manifestat deja interesul pentru achiziționarea clubului în mai multe rânduri în trecut, deşi a încercat să cumpere şi Chelsea.

Presa din Anglia a dezgropat din nou subiectul Elon Musk și anunță că miliardarul și fondatorul Tesla ar putea cumpăra în cele din urmă pe Manchester United. De altfel, acesta a dezvăluit că își dorește să investească în fotbal și e un fan al ”diavolilor roșii”.

ADVERTISEMENT

Până la aflarea viitorului proprietar al lui Manchester United, speculațiile sunt la ordinea zilei. Însă, un lucru este tot mai clar. Viitorul lui Kylian Mbappe pare a nu mai fi legat de PSG. Rămâne de văzut dacă francezul va alege Premier League, cel mai puternic campionat, sau se va revanșa față de Florentino Perez și va merge la Real Madrid.


  • Cota NETBET pentru PSG: 2,24 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la meciul Marseille – PSG

ADVERTISEMENT