Sport

Manchester United, probleme uriașe! Ar putea pierde 235 de milioane de lire sterline

TeamViewer, sponsorul de pe echipament al „diavolilor roșii”, e gata să rezilieze contractul de 235 de milioane de lire. Fanii fac presiuni uriașe și atacă partenerii lui United.
24.11.2022 | 12:55
Manchester United probleme uriase Ar putea pierde 235 de milioane de lire sterline
235 de milioane de lire ar putea pierde Manchester United, care e aproape să îl dea afară și pe Cristiano Ronaldo. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Manchester United l-a dat afară pe Cristiano Ronaldo chiar înainte de startul Campionatului Mondial, dar clubul de pe Old Trafford are și alte probleme.

Manchester United, lovită din toate părțile. Investitorii sunt gata să se retragă

Compania germană de tehnologie, TeamViewer, e gata să renunțe la contractul cu Manchester United. Această decizie a fost luată în urma analizei firmei Petrus Advisers, care vede asocierea cu clubul de fotbal drept o „judecată proastă”.

ADVERTISEMENT

Și veștile proaste nu se opresc aici pentru Manchester United. Suporterii sunt gata să atace sponsorii și partenerii clubului pentru a protesta împotriva patronului Glazer, magnatul american.

Conform The Telegraph, contractul care îi aduce anual lui United 48 de milioane de lire, ar putea fi închis în cel mai scurt timp.

ADVERTISEMENT

Când expiră contractul lui Manchester United cu sponsorul de echipament

Manchester United mai are contract cu TeamViewer până în 2026, iar sponsorul tehnic a anunțat în luna august că nu va mai prelungi contractul. Acum însă se gândesc serios să rezilieze cu mult înainte de termen.

Contractul cu germanii este al doilea cel mai mare al lui Manchester United. Sponsorul principal al englezilor este Adidas, care le aduce nu mai puțin de 750 de milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă imaginea companiei a avut de câștigat datorită parteneriatului cu Manchester United început în 2021, germanii au anunțat public: „Cu toate acestea, compania a decis să revizuiască strategia de marketing pe termen lung în lumina climatului macro-economic din acest moment.

În plus, compania a comunicat deja dorința de a găsi modalități de a modifica acest contract existent”, se arată în comunicatul companiei.

ADVERTISEMENT

Firma Petrus Advisers, care deține de asemenea și 3% din companie și-a argumentat decizia foarte acid: „Ca investitori activi, nu vom tolera ca voi să cheltuiți peste 70 de milioane de lire pe an pe contracte de sponsorizare cu Manchester United și Mercedes Formula 1. Nu sunteți SAP, Oracle sau Mercedes”.

ADVERTISEMENT