Fotbal international

Manchester United – PSG, plusuri şi minusuri înainte de meciul zilei în Champions League. Formă incredibilă vs absenţe uriaşe

12.02.2019 | 10:44
Manchester United  PSG plusuri si minusuri inainte de meciul zilei in Champions League Forma incredibila vs absente uriase

Marți, 12 februarie, reîncepe Champions League, cu manșa tur a optimilor de finală, mai precis cu primele patru partide. Capul de afiș este indiscutabil Manchester United – PSG, care are loc pe stadionul Old Trafford. Este un meci între două dintre cele mai puternice cluburi de pe continent, inclusiv la capitolul financiar.

Ce plusuri ar putea avea Manchester United în această dublă, care să îi servească drept argumente pentru calificare? În primul rând moralul. Diavolii roșii au renăscut mental incredibil după perioada de-a dreptul cenușie sub comanda lui Jose Mourinho. Cum a plecat portughezul și a venit fostul atacant norvegian Ole Gunnar Solskjaer jucătorii lui United au început subit să joace fotbal. Și ce fotbal, pentru că suntem absolut de neoprit. Au zece meciuri cu Solskjaer și bilanțul e incredibil: 9 victorii și un singur egal.

Francezii vor lupta cu diavolii roșii în iadul de pe Old Trafford

Un al doilea plus l-ar constitui faptul că piesele grele ale echipei, respectiv portarul Davide De Gea, mijlocașul Paul Pogba și atacantul Anthony Martial trec printr-o perioadă extraordinară, evoluțiile lor fiind determinante pentru acest salt calitativ fantastic. Martial chiar și-a prelungit recent contractul, deși în decembrie voia să plece din închisoarea Mourinho.

Anthony Martial și-a prelungit contractul cu United. În decembrie voia să plece
Anthony Martial și-a prelungit contractul cu United. În decembrie voia să plece

Al treilea plus pentru Manchester la acest prim meci cu PSG îl poate constitui atmosfera unică de pe Old Trafford. Toate biletele s-au dat în câteva zile după ce s-a aflat cine va fi adversarul din optimi. Fanii lui United crează acea energie pozitivă fantastică, de care echipa are atâta nevoie acum, pentru a reuși să avanseze în competiție.

Buffon, garanția unei porți ferecate

La rândul ei și PSG ar putea spune că există anumite atuuri și de partea sa. În primul rând omogenitatea echipei. Exceptând venirile lui Neymar și Mbappe în ultimii doi ani PSG s-a bazat pe aceiași oameni și automatismele de joc sunt foarte bine puse la punct. Acest lucru conferă echipei un joc foarte ordonat și bine legat la mijlocul terenului.

Al doilea atuu pentru o deplasare atât de grea și pentru jocul retur este veteranul de 40 de ani din poarta parizienilor, legendarul italian Gigi Buffon. Buffon este exemplul de siguranță, omul care dă o imensă încredere defensivei și care știe să își așeze foarte bine fundașii, astfel că atacanții lui United vor trebuie să transpire mult, pentru a crea breșe.

Solskjaer a mai antrenat în Europa doar pe Molde

Ultimul atuu, la fel de important îl reprezintă explozia incredibilă a unicului vârf rămas lui Thomas Tuchel, cel desemnat cel mai bun tânăr jucător al Europei, Kylian Mbappe. Dacă Verratti și Di Maria vor ști cum să îi ofere mingii, atunci apărarea lui United va fi în mare pericol, în special axul central, acolo unde internaționalul francez, cumpărat de la Monaco la suma de 180 de milioane euro, știe cel mai bine să își croiască drum.

Kylian Mbappe e singura armă importantă pe care o mai are PSG
Kylian Mbappe e singura armă importantă pe care o mai are PSG

Desigur, la ambele echipe nu există numai plusuri, ci și minusuri. Bilele negre la United ar putea fi următoarele: lipsa de experiență ca antrenor la acest nivel de Champions League pentru antrenorul Solskjaer, care a mai fost doar la Molde, dificultățile fundașilor laterali, care obișnuiesc să urce așa cum cere antrenorul, dar care se repliază destul de greu și faptul că nu există totuși un play-maker, un adevărat număr 10, care să inventeze ceva spectaculos, United fiind o echipă de atac, dar care aplică ideea de fotbal total.

Neymar și Cavani sunt de neînlocuit

La PSG cel mai mare minus este absența celor mai buni doi oameni, brazilianul Neymar și uruguayanul Edinson Cavani, pierderi imense și de neînlocuit, care diminuează enorm forța de atac a echipei. De altfel, din această cauză, bookmakerii au schimbat cotele, dând acum favorită pe United să meargă mai departe, deși inițial PSG era creditată cu șanse mari.

Neymar și Cavani, cele două absențe uriașe la PSG
Neymar și Cavani, cele două absențe uriașe la PSG

Al doilea minus este faptul că PSG, fiind în conflict cu Adrien Rabiot, nu poate beneficia de fantezia acestuia, care ar fi fost binevenită în fața echipei engleze. Și nu în ultimul rând banca de rezerve nu oferă foarte multe soluții antrenorului Thomas Tuchel, cel puțin pentru Mbappe fiind doar varianta Chupo Moting, care nu înseamnă mai nimic.