Sport

S-a păcălit Manchester United cu Ralf Rangnick?! Recordul negativ al antrenorului german

Manchester United a câștigat doar 8 dintre cele 18 meciuri sub Ralf Rangnick, lucru care îl cotează ca având cel mai slab procentaj de victorii dintre toți antrenorii din era post Alex Ferguson.
09.03.2022 | 15:19
Sa pacalit Manchester United cu Ralf Rangnick Recordul negativ al antrenorului german
Ralf Rangnick are cel mai slab procentaj de victorii la United după era lui Alex Ferguson. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ralf Rangnick are oficial cel mai slab procentaj de victorii dintre toți antrenorii pe care Manchester United i-a avut, după plecarea lui Sir Alex Ferguson din 2013.

Cum arată statisticile lui Ralf Rangnick în acest moment

Germanul se află la „cârmă” de la începutul lui noiembrie 2021, când Ole Gunnar Solskjaer a fost demis. El a fost pus în funcția de antrenor interimar până la vară, când se va găsi un înlocuitor permanent.

ADVERTISEMENT

Conform Daily Star, Ralf Rangnick este cel mai slab antrenor pe care Manchester United l-a avut de la Dave Sexton, care a părăsit clubul în 1981.

„Diavolii” au câștigat doar 8 dintre cele 18 meciuri sub conducerea lui Ralf Rangnick, ceea ce înseamnă un record de victorii de doar 44%.

ADVERTISEMENT

Ca o comparație cu alți foști antrenori, Ole Gunnar Solskjaer și-a încheiat cariera pe Old Trafford cu un record de victorii de 54%, urmat de David Moyes (53%) și Louis van Gaal (52%).

În capul listei se află Jose Mourinho, cu un procentaj de 58% de meciuri câștigate, bineînțeles, după recordul lui Sir Alex Ferguson de 59%.

ADVERTISEMENT

Criza din vestiar provoacă mari probleme la Manchester United

Manchester United se află în prezent pe locul cinci în clasamentul englez, cu un punct în spatele lui Arsenal, care are trei meciuri mai puţin jucate, și ar putea ajunge pe locul șase, dacă Tottenham profită de cele două meciuri nedisputate încă.

Potrivit fostului jucător Jamie O’Hara, Manchester United se va confrunta cu o situaţie dificilă dacă va nu va obţine calificarea în cupele europene, pentru sezonul viitor, iar un loc în Liga Campionilor este marele obiectiv.

ADVERTISEMENT

Calificarea în Liga Campionilor din următorul sezon ar putea fi vitală pentru a-și asigura un antrenor de top la vară. Mauricio Pochettino, managerul lui PSG, este favorit pentru acest post, în timp ce Erik ten Hag, antrenorul lui Ajax, este o altă opțiune de luat în considerare.

ADVERTISEMENT