Sport

Manchester United – Real Sociedad 0-1, în etapa 1 din grupele Europa League. Surpriză uriașă pe Old Trafford. Toate rezultatele zilei

Manchester United părea într-o revenire de formă în campionat, dar a fost învinsă de Real Sociedad în prima etapă din faza grupelor Europa League.
09.09.2022 | 00:28
Manchester United  Real Sociedad 01 in etapa 1 din grupele Europa League Surpriza uriasa pe Old Trafford Toate rezultatele zilei
Cu atacantul Cristiano Ronaldo pe teren tot meciul, Manchester United a fost învinsă pe Old Trafford de Real Sociedad, scor 0-1, în prima etapă a fazei grupelor Europa League. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
08-09-2022
21:28

Manchester United, eșec la debutul în Europa league

Cu atacantul Cristiano Ronaldo pe teren tot meciul, Manchester United a fost învinsă pe Old Trafford de Real Sociedad, scor 0-1, în prima etapă a fazei grupelor Europa League.

Toate rezultate înregistrate în etapa 1 din Europa League:

Grupa A

  • PSV Eindhoven – Bodo Glimt 1-1
  • FC Zurich – Arsenal 1-2
  • – mijlocașul Cătălin Cîrjan a fost rezervă la oaspeți

Grupa B

  • AEK Larnaca – Rennes 1-2
  • Fenerbahce – Dinamo Kiev 2-1

Grupa C

  • HJK Helsinki – Betis Sevilla 0-2
  • Ludogoreț – Roma 2-1

Grupa D

  • Union Berlin – Saint Gilloise 0-1
  • Malmo – Braga 0-2

Grupa E

  • Manchester United – Real Sociedad 0-1
  • Omonia Nicosia – Sheriff Tiraspol 0-3

Grupa F

  • Lazio – Feyenoord 4-2
  • – fundașul Ștefan Radu a intrat pe teren în minutul 76 la gazde
  • Sturm Graz – Midtjylland 1-0

Grupa G

  • Nantes – Olympiakos 2-1
  • Freiburg – Qarabag 2-1

Grupa H

  • Steaua Roșie – Monaco 0-1
  • Ferencvaros – Trabzonspor 3-2

Joi, 8 septembrie, începe faza grupelor din Europa League, iar primul meci mare este Manchester United – Real Sociedad, din cadrul grupei E, practic primul episod al finalei pentru primul loc în această grupă derulându-se chiar din primul meci, pentru că Sheriff Tiraspol sau Omonia Nicosia nu pot reprezenta, în mod normal, rivale la calificare, United și Real Sociedad fiind clar favorite la primele două poziții.

Fenerbahce – Dinamo Kiev este al doilea meci tare din etapa 1 a grupelor Europa League

Este destul de evident că întâlnirea de pe Old Trafford, dintre Manchester United și Real Sociedad este capul de afiș al primei etape din grupele Europa League, dar asta nu înseamnă că nu mai avem și alte meciuri care promit un spectacol de calitate. Ca să nu mai vorbim despre faptul că după ce i-a eliminat în turul preliminar al Champions League Mircea Lucescu și Dinamo Kiev se revăd cu turcii de la Fenerbahce în aceeași grupă de Europa League!

ADVERTISEMENT

Alte partide interesante sunt Steaua Roșie Belgrad – Monaco, știut fiind că în capitala Serbiei mereu se joacă într-o atmosferă infernală pentru echipele vizitatoare, Lazio – Feyenoord, Nantes – Olympiakos Pireu, Ferencvaros – Trabzonspor și Union Berlin, revelația din Bundesliga, contra belgienilor de la alt Union, Saint Gilloise, care sezonul trecut au fost foarte aproape de a ieși campioni, deși erau nou promovați.

Programul meciurilor din etapa 1 din Europa League

ora 19:45

Grupa A

PSV Eindhoven – Bodo Glimt

FC Zurich – Arsenal

Grupa B

AEK Larnaca – Rennes

Fenerbahce – Dinamo Kiev

Grupa C

HJK Helsinki – Betis Sevilla

Ludogoreț – Roma

Grupa D

Union Berlin – Saint Gilloise

Malmo – Braga

ora 22:00

Grupa E

Manchester United – Real Sociedad

Omonia Nicosia – Sheriff Tiraspol

Grupa F

Lazio – Feyenoord

Sturm Graz – Midtjylland

Grupa G

Nantes – Olympiakos

Freiburg – Qarabag

Grupa H

Steaua Roșie – Monaco

Ferencvaros – Trabzonspor

Cine transmite la TV meciul zilei, Manchester – United – Real Sociedad, în etapa 1 a grupelor Europa League

Meciul Manchester United – Real Sociedad, considerat partida zilei în etapa 1 din grupele Europa League, este singurul care va putea fi urmărit din această competiție pe micile ecrane în România. Nici o altă confruntare din Europa League nu va mai fi televizată, pentru că drepturi exclusive asupra acestei competiții și asupra Conference League le au doar PRO TV și PRO Arena.

ADVERTISEMENT

PRO Arena este cel care va difuza în direct și în exclusivitate jocul de pe Old Trafford, dintre Manchester United și Real Sociedad, din etapa 1 a grupei E din Europa League. Partida este așteptată cu mare interes, foarte probabil urmând a se disputa cu casa închisă și minim 2000 de susținători ai echipei basce și-au anunțat prezența, punând în alertă serios autoritățile din Manchester.

Toate informațiile despre Manchester United – Real Sociedad, meciul etapei 1 din grupele Europa League

Echipa olandezului Erik ten Hag și-a revenit după startul de sezon dezastruos, reușind patru victorii consecutive în Premier League, dintre care în ultima etapă, cea în fața liderului Arsenal, cu 3-1, londonezii fiind neînviși până la acest joc. Real Sociedad vine după un egal pe teren propriu cu Atletico Madrid. La Manchester United există ceva absențe, dar din fericire, nu din rândul jucătorilor titulari. Greenwood nu poate juca până la rezolvarea situației sale juridice în urma scandalului de violență față de iubita sa, Martial, Williams și Pellistri sunt accidentați de mai multă vreme iar Wan Bissaka și van den Beek sunt incerți, dar cu șanse mai mult spre nu a putea fi recuperați, dar oricum nu intrau în vederile startului în acest joc.

ADVERTISEMENT

La Real Sociedad sunt cinci jucători accidentați, cel mai important fiind atacantul Oyarzabal. Alături de acesta nu mai pot evolua Fernandez, Le Normand, Merquelaz și Rico. Echipa bască este recunoscută drept o formație care evoluează foarte bine afară, având un joc foarte bun de contraatac, dar acum e mai puțin ucigătoare, după vânzarea golgeterului suedez Alexander Isak la Newcastle. Man. United e favorita bookamkerilor, cotă 1,60 față de 5,25 pentru oaspeți.

Tot ce trebuie să știi despre Fenerbahce – Dinamo Kiev, Steaua Roșie Belgrad – Monaco, Lazio – Feyenoord și FC Zurich – Asenal, din etapa 1 a grupelor Europa League

Dinamo Kiev se află într-un moment dificil, după ce a început incredibil de slab noua ediție a campionatului Ucrainei, 0-3 cu Dnipro și 2-3 cu Zorya Lugansk. Mircea Lucescu spune că reculul e datorat faptului că echipa a dat totul, în condițiile în care alte partide nu a mai avut, în Champions League, unde a ajuns în play-off, fiind eliminată de Benfica. La acest meci turcii au cinci absențe, dar și așa au cotă de 1,60 la victorie.

ADVERTISEMENT

Monaco, fără olandezul Boadu și germanul Volland, va avea viață grea la Belgrad, acasă Steaua Roșie având rezultate istorice, cu victorii la Liverpool sau Bayern Munchen. Un meci foarte deschis, de atac, așteptăm pe Olimpico din Roma, Lazio – Feyenoord, deși olandezii au cam vândut în varâ tot ce aveau mai bun în lot. Deși are câteva absențe, dar nu esențiale, Arsenal e mare favorită la Zurich.

ADVERTISEMENT