Sport

Manchester United vrea să reconstruiască “Old Trafford”! Costul este astronomic: 1,5 miliarde de lire

Planurile lui Manchester United de a demola și reconstrui stadionul "Old Trafford" ar putea costa în jur de 1,5 miliarde de lire sterline, făcându-l cel mai scump din Anglia.
20.03.2022 | 13:12
Manchester United vrea sa reconstruiasca Old Trafford Costul este astronomic 15 miliarde de lire
ADVERTISEMENT

„Old Trafford” este locul de origine al lui Manchester United, deschis în 1910. Costul stadionului se ridică la 90 de milioane de lire sterline, în banii de azi, dar reconstruirea sa ar putea costa de 16 ori mai mult.

Cum ar putea să arate noul “Old Trafford”

Manchester United intenționează demolarea și recontruirea “Old Trafford”, fiind una dintre cele trei opțiuni luate în considerare de club. Alternativ, ar putea exista o renovare majoră a peluzei Sir Bobby Charlton, în timp ce o a treia opțiune ar fi reamenajarea tribunelor și a spațiului corporativ al terenului.

ADVERTISEMENT

„Diavolii roșii” au fost înștiințați că un plan de reconstrucție totală a stadionului lor va costa în jur de 1,5 miliarde de lire sterline, lucru care l-ar poziționa drept cel mai scump stadion construit vreodată în Anglia.

Cu o capacitate de 80.000 de locuri, prețul noului “Old Trafford” va depăși chiar și pe al gigantului stadion a lui Tottenham, în valoare de 1,1 miliarde de lire sterline, potrivit unor consultanți externi.

ADVERTISEMENT

Costul estimat de 1,5 miliarde de lire este, pe de altă parte, și din cauza conflictului din Ucraina, care creează incertitudini și creșteri de preț pentru materialele folosite în construcții, după cum informează DailyMail.

Ce alte opțiuni mai are Manchester United pentru „Old Trafford”

O reconstituire completă a stadionului este una dintre cele trei variante ale lui United, întrucât oficialii clubului consideră că acest lucru ar servi mult mai bine scopurilor și timpurilor de acum.

ADVERTISEMENT

A doua opțiune este extinderea peluzei Sir Bobby Charlton peste linia de cale ferată care trece prin spatele stadionului. Această variantă ar mări capacitatea la peste 80.000 de locuri, iar costul lucrării este calculat la 400 de milioane de lire sterline.

Cea de-a treia opțiune este ca stadionul să rămână cu aceeași structură, dar să fie renovate zonele pentru spectatori și lojele de pe toate cele patru laturi ale terenului.

ADVERTISEMENT

Oficialii clubului nu au aprobat nicio propunere, întrucât se află în discuții cu mai mulți specialiști pentru supravegherea lucrării. Se crede că reamenajarea peluzei Sir Bobby Charlton ar fi cea mai convenabilă pentru proprietarii clubului, familia Glazer, dar se preconizează că și fanii vor fi consultați înainte de semnarea unui acord.

ADVERTISEMENT

Staff-ul lui Manchester United consideră că “Old Trafford”, în forma sa actuală, scade cu mult sub standardele cerute de un club englez de top. Spre comparație, facilitățile stadioanelor lui Liverpool, Manchester City, Tottenham sau Arsenal sunt cu mult superioare.

Fostul jucător de la Manchester United, Gary Neville, consideră că ar fi mai bună construirea unui nou stadion de ultimă generație decât îmbunătățirea lui.

Vorbind în cursul acestei săptămâni pe pagina sa de Instagram, Neville a spus: „Cred că până când se vor cheltui bani pe „Old Trafford” cel existent, cred că ar fi mai bine să construiești un super stadion nou-nouț, mai bun. Cred că Manchester United ar trebui să fie întotdeauna în fruntea stadioanelor, să aibă cele mai bune facilități, dar ei au rămas în urmă”.