Premier League

Manchester United s-a săturat de Alexis Sanchez. Decizia neaşteptată luată în aceste zile: englezii dau o sumă uriaşă să scape de el

03.05.2019 | 13:00
Manchester United sa saturat de Alexis Sanchez Decizia neasteptata luata in aceste zile englezii dau o suma uriasa sa scape de el

Manchester United este dispusă să plătească jumătate din salariul faraonic al internaţionalui chilian Alexis Sanchez numai ca acesta să joace viitorul sezon împrumutat la un un alt club, dar nu la rivalele echipei de pe Old Trafford şi cel mai bine ar fi dacă s-ar găsi o echipă din afara Premier League. Alexis Sanchez este cel mai bine plătit jucător din Premier League, cu 30 de milioane de euro anual, contrat făcut de Jose Mourinho în iarna lui 2017, când a fost adus de la Arsenal.

Manchester United dispusă să plătească jumătate din salariul lui Alexis Sanchez şi să îl împrumute

Chilianul este cel mai bine plătit jucător din Premier League, dar, cu siguranţă, şi unul dintre cei mai slabi jucători din sezonul ce se va încheia peste două etape. A jucat 44 de meciuri pentru United în toate competiţiile de când a venit pe Old Trafford şi a marcat doar cinci goluri, fiind o imensă deziluzie şi probabil că acum Pep Guardiola se felicită că nu s-a bătut cu United pentru jucător, care iniţial îşi dăduse acordul pentru City, dar a virat-o spre United, la salariul imens cu care a fost momit de Mourinho.

Alexis Sanchez a fost printre cei mai slabi jucători ai lui United de când a venit şi nu doar în acest sezon. Acum e accidentat de mai multe săptămâni şi probabil că nici nu va mai juca până la final de sezon. Desigur, antrenorul Ole Gunnar Solskjaer va decide soarta chilianului, dar se spune că norvegianul nu ar părea deloc dispus să îl păstreze în lot.

Manchester United va lua o decizie numai după ce se vor cunoaşte intenţiile lui Solskjaer faţă de chilian
Manchester United va lua o decizie numai după ce se vor cunoaşte intenţiile lui Solskjaer faţă de chilian

Şi alţi jucători sunt cu valizele făcute

În total United a plătit 70 de milioane euro să îl poată aduce cu salariul inclus aici şi jucătorul are contract până în 2022. Clubul vrea acum să îl împrumute să joace în altă parte, cel mai bine la o echipă din afara Angliei, pentru asta fiind dispus să îi achite jumătate din salariu, adică 15 milioane de euro, restul urmând a fi achitat de echipa la care va merge.

Ideea este că poate la un alt club Sanchez îşi va reveni şi atunci vara următoare United îl va putea vinde pe un preţ bun, recuperând o mare parte din banii pierduţi, ori va reprezenta cea mai mare pagubă la acest nivel al transferului unui jucător pe Old Trafford. Şi lista de plecări e mult mai mare, sigure fiind ale lui Antonio Valencia, Matteo Darmian, Marcos Rojo, Ander Herrera şi Juan Mata.