Fotbal international

Jadon Sancho, starul Borussiei Dortmund, ar putea deveni primul englez cumpărat cu peste 100 de milioane de euro în Premier League

05.03.2019 | 10:16
Jadon Sancho starul Borussiei Dortmund ar putea deveni primul englez cumparat cu peste 100 de milioane de euro in Premier League

Jadon Sancho, noul star al Borussiei Dortmund, ar putea deveni primul jucător din Premier League cumpărat cu peste 100 de milioane de euro. Până acum nici un jucător englez adus de cluburile din campionatul primei divizii engleze nu a a costat 100 de milioane, recordul de transfer fiind deţinut de francezul Paul Pogba, venit pentru 105 milioane de euro.

Manchester United și PSG se bat pentru Jadon Sancho, vedeta Borussiei Dortmund

Însă, Jadon Sancho este internațional englez, cu deja trei prezențe în echipa națională și atunci, raportându-ne la cel mai scump transfer al unui jucător englez lucrurile sunt spectaculoase, pentru că ar însemna dublul celui mai scump transfer în acest moment, Kyle Walker de la Tottenham la Manchester City, pentru 65 de milioane euro.

Probabil că acum șefii lui Manchester City și antrenorul Pep Guardiola se acuză unii pe alții pentru ușurința cu care au lăsat o asemenea bijuterie de jucător, aflat în curtea lor, să plece fără probleme la Borussia Dortmund, unde talentul său a explodat pur și simplu și în scurt timp a devenit unul dintre cei mai căutați jucători de către marile puteri de pe continent, pentru un transfer estimat a depăși lejer suta de milioane de euro.

Jadon Sancho costă peste 100 de milioane euro și pentru el se bat Manchester United și PSG
Jadon Sancho costă peste 100 de milioane euro și pentru el se bat Manchester United și PSG

Are doar 18 ani și a marcat 8 goluri și a dat 10 pase decisive pentru Borussia Dortmund

Pentru jucătorul Borussiei Dortmund lupta pare a se da în doi. Adică între Manchester United și PSG, cu amendamentul că în cazul parizienilor trebuie văzut mai întîi cum își vor rezolva problemele legate de nerespectarea regulamentului de fair-play financiar. Pentru că dacă lui PSG i se vor aplica sancțiuni este posibil ca să nu mai aibă drept de a efectua transferuri până la rezolvarea problemei, o situație similară fiind și la liderul din Premier League, Manchester City.

Jadon Sancho are numai 18 ani, dar în acest sezon de Bundesliga, în cele 24 meciuri jucate a marcat opt goluri și a dat zece pase decisive. A marcat și în Champions League și a devenit repede idolul tribunelor, deși este atât de tânăr. Dacă va pleca în vară este sigur că nu o va face decât de la 100 de milioane de euro în sus, ceea ce l-ar plasa pe locul 4 sau 5 în lume, după Neymar, Mbappe, Coutinho și posibil Dembele.