Fotbal international

Manchester United – Valencia 0-0. “Diavolii”, egal alb pe “Old Trafford”

Autori: Razvan Nicolae, Sorin Dumitrescu | 02.10.2018 | 23:10
Duel la minge în Manchester United - Valencia

Marţi s-a jucat pe Old Trafford meciul din grupele Champions League Manchester United – Valencia. În primele lor apariţii din grupa din care mai fac parte Juventus şi Young Boys Berna “diavolii” i-au spulberat cu 3-0 pe elveţieni la ei acasă, în timp ce “liliecii”, deşi Juventus l-a avut aiurea eliminat pe Cristiano Ronaldo, nu au putut scoate în faţa fanilor nici măcar un punct, pierzând cu 2-0. Acum vin pe “Teatrul viselor” hotărâţi să profite de tensiunea imensă existentă la Manchester United între antrenorul Jose Mourinho şi restul lumii, pentru că lusitanul este în conflict cu vestiarul, cu conducerea clubului dar şi cu suporterii şi nu se mai vrea nimic altceva decât capul său. Vezi toate detaliile partidei accesând aplicaţia de mai jos: echipele de start, comentariul LIVE TEXT minut cu minut, marcatorii etc. 

UPDATE, ora 23:55 / S-a terminat meciul Manchester United – Valencia 0-0


UPDATE, ora 22:00 / A început meciul Manchester United – Valencia


UPDATE ora 21:04. Echipele de start

MAnchester United - Valencia
MAnchester United – Valencia

Situaţia lui Jose Mourinho a devenit tot mai complicată în urma seriei negative din ultimele partide: doar egal acasă cu Wolverhampton şi eşec net la Londra cu West Ham, plus eliminare din Cupa Ligii în faţa lui Derby County, cel mai slab start de sezon din 1989 încoace şi toată lumea vrea plecarea sa, însă nu va fi deloc uşor pentru şefii lui United să îl demită pe The Special One, pentru că acesta ar urma să primească o adevărată avere drept compensaţie financiară, deoarece nu se află la final de contract. Aproximativ 12 milioane de euro ar trebui să primească Mourinho dacă va fi dat afară, dar răbdarea tuturor e la capăt şi se pare că se preferă această pierdere financiară însemnată în locul continuării dezastruoase a sezonului.

Multe depind pentru Jose Mourinho de rezultatul meciului Manchester United – Valencia

Mourinho se află practic în faţa săptămânii decisive. United are două meciuri pe care trebuie să le câştige: marţi seară în Champions League cu Valencia, în weekend, în Premier League, cu Newcastle şi ambele le va juca pe Old Trafford. Două succese ar avea ca efect, în mod sigur, prelungirea agoniei şi ar trebui aşteptat un alt prilej, după pauza partidelor din a doua rundă a grupelor Ligii Naţiunilor, pentru executarea lui Jose Mourinho. Sunt foarte puţini jucătorii care au sărit public în apărarea antrenorului, unul fiind fundaşul Luke Shaw, care cere ca toate responsabilităţile să fie transferate pe umerii jucătorilor şi nu ale tehnicianului: “Numai noi suntem de vină, nu Mourinho, pentru rezultatele proaste din ultima vreme şi tot noi trebuie să îndreptăm lucrurile”.

Zinedine Zidane l-a sunat pe Mourinho!

În schimb, campionul mondial Paul Pogba se pregăteşte de plecare în iarnă dacă nu va fi înlăturat Mourinho, el răspunzând foarte dur unui reporter după eşecul cu West Ham, care a dorit să ştie ce planuri are francezul: “Ce, vrei să mă vezi mort?”, mesaj clar că pentru a-şi salva liniştea, imaginea şi cariera Pogba e gata să meargă în iarnă la Barcelona. Pogba nu e singurul cu care Mourinho se află în război făţiş, dar este cel mai important nume de pe listă. Pentru faptul că după egalul cu Wolves a spus că echipa ar trebui să joace mai ofensiv lusitanul a trecut la represalii şi a anunţat că francezul nu va mai fi căpitan.

Manchester United - Valencia. Relaţiile cu francezul Paul Pogba s-au stricat de tot.. Campionul mondial va pleca în iarnă la Barcelona dacă Mourinho va continua
Manchester United – Valencia. Relaţiile cu francezul Paul Pogba s-au stricat de tot.

Mourinho e aşteptat la cotitură şi de Ed Woodward, omul cheie din din conducerea clubului, căruia portughezul i-a reproşat că nu i-a satisfăcut în vară pretenţiile de mercato, nici un jucător cerut de Mou nefiind adus la dispoziţie. Iar fanii au început chiar să îl urască, bannerele cu mesaje de adio înmulţindu-se pe Old Trafford, asta şi pentru că Mourinho a avut tupeul de a spune că astfel de lozinci aparţin numai celor care nu au habar de fotbal şi că el nu va ceda niciodată la presiunea suporterilor. Oricum, se vehiculează din nou cu insistenţă numele lui Zinedine Zidane ca succesor, deşi francezul – scrie The Sun – l-ar fi sunat personal pe Mourinho pentru a-l asigura că nu se află în spatele acestor acţiuni ofensive îndreptate din toate direcţiile către portughez.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!