ADVERTISEMENT
News

Mandat de arestare pe numele lui Donald Trump, emis de Irak. Procurorii cer pedeapsa cu moartea

Autor: Flaviu Popa | 07.01.2021 | 18:50
Mandat de arestare pe numele lui Donald Trump, emis de Irak. Procurorii cer pedeapsa cu moartea
Procurorii irakieni cer pedeapsa cu moartea pentru Trump. Foto: Hepta

Irakul a emis un mandat internațional de arestare pe numele lui Donald Trump în urma asasinării generalului Qassem Soleimani.

ADVERTISEMENT

Irakul urmează, astfel, modelul Iranului, care a făcut același lucru în urmă cu un an. Mai mult, iranienii au pus o recompensă de milioane de euro pe capul lui Trump.

Mandatul a fost emis de un judecător din Bagdad, care a demonstrat că Donald Trump este principalul vinovat pentru uciderea lui Soleimani.

Mandat de arestare pe numele lui Donald Trump

Pe lângă Soleimani a fost ucis și Al-Muhandis Abu Mahdi, un alt lider militar iranian care avea ca scop principal să se lupte cu ISIS.

ADVERTISEMENT

Mandatul emis pe numele lui Donald Trump este pentru crimă cu premeditare, care se pedepsește cu moartea în Irak. Cu toate că există șanse minime ca Trump să fie vreodată tras la răspundere conform legii din Irak, gestul simbolic vine pe finalul unui mandat catastrofal pentru președintele american, potrivit Euronews.

Judecătorul a ascultat atent mărturiile familiei lui Abu Mahdi al-Muhandis”, au mărturisit surse din anchetă. Investigația continuă, precizează aceleași surse.

Soleimani a fost ucis cu o dronă în 3 ianuarie 2020, pe motiv că fostul lider al Gărzii Revoluționare iraniene ar fi un terorist care plănuia să atace obiective americane din Irak.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care Donald Trump este cel care a dat ordinul asasinării lui Soleimani, Iranul a jurat să răzbune moartea generalului său și a pus un preț pe capul lui Trump.

Inamicul american și cel israelian sunt responsabili pentru uciderea mujahidinilor Abu Mahdi al-Muhandis și Qasem Soleimani”, a adăugat un purtător de cuvânt al Forțelor Populare de Mobilizare din Irak, care coordonează milițiile susținute de Iran.

ADVERTISEMENT

Inclusiv Rusia a acuzat SUA de asasinat, tensionând și mai mult relațiile dintre țări. „Asasinarea lui Soleimani constituie o mişcare riscantă ce va duce la amplificarea tensiunilor în regiune. Soleimani servea fidel interesele Iranului. Prezentăm sincerele noastre condoleanţe poporului iranian”, a declarat un reprezentant al Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!