News

Mandatul de percheziție la casa lui Trump va fi desecretizat. Decizie fără precedent a justiției din SUA

Departamentul de Justiție al SUA va desecretiza mandatul de percheziție la reședința fostului președinte american Donald Trump, invocând interesul crescut al publicului.
12.08.2022 | 07:06
Mandatul de perchezitie la casa lui Trump va fi desecretizat Decizie fara precedent a justitiei din SUA
Mandatul de percheziție va fi desecretizat. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mandatul de percheziție a fost executat de FBI în aceste zile la reședința Mar-a-Lago din Miami a lui Donald Trump.

Mandatul de percheziție al lui Trump, desecretizat

În momentul în care mandatul a fost executat iniţial, Departamentul a furnizat o notificare direct avocatului fostului preşedinte Trump. Departamentul nu a făcut nicio declaraţie publică cu privire la percheziţie, iar percheziţia aparent a atras puţin sau deloc atenţia publicului în timp ce avea loc.

ADVERTISEMENT

Mai târziu, în aceeaşi zi, fostul preşedinte Trump a emis o declaraţie publică prin care a luat act de executarea mandatului. În zilele care au urmat, mandatul de percheziţie şi materialele aferente au făcut obiectul unui interes şi al unei atenţii semnificative din partea organizaţiilor de presă şi a altor entităţi, a punctat Departamentul de Justiţie.

În consecință, Departamentul de Justiție solicită desecretizarea mandatului de percheziție, invocând ”interesul public intens prezentat de o percheziţie a reşedinţei unui fost preşedinte”. Acest mandat a fost semnat și aprobat de Curte la 5 august, conform CNN.

ADVERTISEMENT

Totodată, Departamentul de Justiție a depus ”chitanţa de proprietate redactată care enumeră obiectele confiscate în urma percheziţiei”.

”Fostul preşedinte Trump, prin intermediul avocatului, a primit copii ale fiecăruia dintre aceste documente la 8 august 2022, ca parte a executării percheziţiei”, este precizat în document.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse apropiate anchetei, FBI a descins acasă la Donald Trump, la Mar-a-Lago, de unde s-au ridicat documente importante privind securitatea națională. Este pentru prima dată în istorie când locuința unui fost președinte al SUA a fost percheziționată în cadrul unei anchete federale.

Scandalul în care este implicat l-ar putea determina pe Donald Trump să candideze în 2024 la alegerile prezidențiale. În condițiile în care se consideră o victimă, Trump vrea să se folosească de acest aspect și să se autoproclame un ”martir”. Îl enervează că pot să-i facă asta. O modalitate de a-i opri este să controlezi din nou guvernul”, a explicat un apropiat a lui Trump.

ADVERTISEMENT

De altfel, familia Trump nu a ratat nicio ocazie în ultimele ore să-l acuze pe Joe Biden că a trimis FBI-ul peste Donald Trump, pentru că se teme de eventuala sa candidatură.

Știți de la cine a venit – ordinul a venit dintr-un loc și o clădire, și aceasta este Casa Albă din Washington, D.C. Ei vor să atace un tip pe care ei îl consideră cea mai mare amenințare – este cea mai mare amenințare a lui Biden. Și exact asta este Donald J. Trump”, s-a plâns Eric Trump, fiul fostului președinte.

ADVERTISEMENT
Tags: