Nae Manea: “Clubul va fi cumpărat. Transferul lui Ioniţă nu este făcut”

Nicolae Manea a fost învestit astăzi în funcţia de preşedinte al Rapidului. În cadrul conferinţei de presă, giuleşteanul a explicat care este situaţia transferului lui Ioniţă la Astra...
10.01.2014 | 12:52
Nae Manea Clubul va fi cumparat Transferul lui Ionita nu este facut

Nicolae Manea a fost învestit astăzi în funcţia de preşedinte al Rapidului. În cadrul conferinţei de presă, giuleşteanul a explicat care este situaţia transferului lui Ioniţă la Astra Giurgiu.

“Alex Ioniţă a fost în tratative cu Astra, clubul i-a dat voie să negocieze. Chiar dacă s-a realizat, trebuie să-şi pună semnătura şi creditorii, şi doamna administrator financiar. A trebuit să-l sacrificăm”, a spus Manea, confirmînd informaţia FANATIK cum că transferul nu e încă bătut în cuie fiindcă, pe lîngă acordul dintre părţi, trebuie să semneze actele şi cei care mai au bani de luat de la giuleşteni, printre care jucătorii Surdu şi Codrea.

Oficialul a mai comentat venirea sa la Rapid şi obiectivele pe care trebuie să şe îndeplinească în acest sezon:

“Mereu am fost la Rapid în condiţii grele. Ar fi o mare tragedie pentru fotbalul românesc dacă Rapid ar ieşi de pe harta fotbalului. Oamenii de aici m-au vrut încă de cînd am fost la Corona, eu nu am putu veni pentru că semnasem deja cu Corona, cei de acolo m-au înţeles, pentru că mai aveam un an şi jumătate contract”.

“Cu Viorel Moldovan am avut mereu o relaţie bună, îl stimez pentru că a venit într-o asemenea situaţie. Ştiu cum este, pentru că şi la Bistriţa am trăit într-un stres continuu timp de 3 ani, am devenit şi celebru pentru gestul meu, atunci cînd am aruncat cu targa. La Rapid se degradează totul, Rapidul are o bază frumoasă, are o echipă, trebuie să facem ce ne stă în putinţă ca acest club să fie ce a fost. Nu ne va fi uşor. Va fi o perioadă foarte grea, o să încerc să iau legătura cu toţi jucătorii care ne pot face probleme, să discutăm ce vor, dacă vor să-şi recupereze banii sau ca echipa să intre în faliment”.

“În primul rînd nu o să mint jucătorii niciodată, jucătorilor mei le-am spus mereu adevărul. Este un grup de investitori care îşi doresc să investească, este un român printre ei care, dacă vom finaliza discuţiile, el va fi preşedintele Consiliului de Administraţie. Sînt oameni de afaceri care gîndesc în perspectivă, trebuie să analizăm foarte bine. Am stat la Rapid că am iubit clubul ăsta. O să am o discuţie individuală cu jucătorii, pe mulţi jucători nu îi cunosc, voi discuta şi cu Viorel, voi lua nişte măsuri prin care să mai simplificăm acest lot şi să conştentizăm. Sunt nişte lucruri interne pe care le vom pune la punct”.

Moldovan: “Aveam nevoie de un punct de sprijin”

“Salut şi mă bucură revenirea lui Nae la Rapid. Mă bucur să îl am lîngă mine, aveam nevoie de un punct de sprijin, e nevoie ca cineva să discute cu ei, să-i susţină în momentele dificile. Mă bucur că am un om adevărat lîngă mine. Tot timpul mi-a plăcut să fiu outsider. Pe 15 ianuarie reluăm pregătirile, le-am dat un program băieţilor şi sper că el a fost respectat. Returul nu este ca turul, vom avea multe bătălii de dat. Pe 24 sau 25 ianuarie vom pleca în Antalya, pe 2-3 săptămîni. Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere”, a completat antrenorul vişiniilor, Viorel Moldovan

Tags: