Maneaua PSD-ului a fost ștearsă de pe Youtube! Ce imagini au fost folosite ilegal în videoclip

Alexandru Năstase   
în HotNews
14/05/2019, 11:35
Maneaua PSD-ului a fost ștearsă de pe Youtube! Ce imagini au fost folosite ilegal în videoclip
Nicolae Guță în timp ce interpretează maneaua PSD-ului. Sursă foto - captură videoclip

Maneaua PSD-ului pe care o interpreta Nicolae Guță a fost ștearsă de pe Youtube! Organizatorii Neversea sunt cei care au reclamat videoclipul pentru încălcarea drepturilor de autor. Astfel, în clipul cântărețului se derulau imagini de la festival, fără ca organizatorii să își dea acordul. „Acest videoclip nu mai este disponibil din cauza unei reclamații privind drepturile de autor, emisă de Festivalul Neversea”, este mesajul care apare acum pe contul inițial de YouTube.

Maneaua PSD-ului a fost ștearsă de pe Youtube!

Organizatorii festivalului au raportat clipul „Victorie PSD” în care erau folosite mai multe imagini de la evenimentul lor, în timp ce erau rostite versuri precum „Arde flacăra în torţă, PSD este o forţă/ Marţienii de-ar veni şi tot nu ne pot opri“. De altfel, Edy Chereji, omul care se ocupă de comunicare în cadrul festivalului a precizat că nimeni nu i-a contactat și că imaginile au fost pur și simplu furate.

„Din păcate, nu este prima dată când brandul Neversea sau imagini din cadrul festivalului sunt folosite fără acordul nostru. Şi în situaţia de faţă, ca în toate situaţiile similare, am luat deja măsurile care se impun pentru a ne proteja exploatarea imaginii în moduri care nu au fost agreate. Suntem un festival de muzică de anvergura europeană. Artişti foarte cunoscuţi din lume urcă pe scene la concerte. Aşadar, suntem departe de orice implicare în campanii electorale, însă îi încurajăm pe toţi europenii să îşi exprime dreptul democratic de a alege, de a vota!“, a spus Edy Chereji.

Maneaua PSD-ului a fost ștearsă de pe Youtube! Guta
Nicolae Guță nu înțelege motivul pentru care a avut parte de atâtea critici. Sursă foto – captură videoclip

Cum s-a apărat manelistul

Cu toate acestea, videoclipul nu a dispărut total de pe Youtube, el fiind piratat și postat de pe mai multe conturi. Pe lângă organizatorii de la Neversea, în clipul lui Nicolae Guță se mai află și alte elemente îndelung contestate. Un posibil steag al Rusiei, dar și un avion al operatorului aerian rus Aeroflot s-au aflat și ele printre criticile aduse melodiei. Manelistul a ținut să se apere și a precizat că într-o țară cu democrație astfel de gesturi sunt normale

Mai facem și dedicații speciale că doar trăim într-o țară democratică!”, a transmis Guță pe o rețea de socializare, dar mesajul lui nu a fost primit prea bine de fani care l-au apostrofat imediat pe interpret pentru că a acceptat un asemenea compromis. De remarcat că videoclipul a fost postat sâmbătă seară pe canalul de YouTube „Manele TV”. Aceștia au ținut să semnaleze faptul că este o „melodie facută la comandă pentru Partidul Social Democrat”.

 

Închide ×