News

Manelele nu pot fi interzise în locurile publice din Timișoara. CNCD a avertizat primăria condusă de Nicolae Robu

20.05.2020 | 16:39
Manelele nu pot fi interzise in locurile publice din Timisoara CNCD a avertizat primaria condusa de Nicolae Robu
ADVERTISEMENT

Lovitură sub centură pentru primarul din Timișoara, Nicolae Robu, după ce politicianul a decis să interzică manelele în centrul orașului. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a sancționat Primăria cu avertisment, astfel că cei care vor să asculte manele o pot face liniștiți.

Manelele nu pot fi interzise în locurile publice din Timișoara, conform CNCD

Primarul Nicolae Robu transmitea o notă internă în cadrul instituției pe care o conduce, în luna noiembrie 2019, prin care susținea că va interzice manelele în spațiile publice, fiind un contestatar aprig al acestui gen muzical.

ADVERTISEMENT

„Se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timişoara, în aer liber, precum şi practica anunţării de dedicaţii, indiferent cine şi pentru cine le solicită”, se arată în nota trimisă Societăţii Pieţe SA, Biroului Autorizare Activităţi Comerciale, Biroului Organizare Evenimente şi Poliţiei Locale. Cei care nu respectă dispoziţiile primarului riscă „sancţionarea drastică, inclusiv a persoanelor cu funcţii de conducere în structurile implicate”, era menționat în nota internă.

CNCD a avertizat Primăria Municipiului Timișoara pentru intenția de a interzice manelele

În replică, Consiliul Național al Discriminării a avertizat Primăria Timișoara, în condițiile în care interzicerea manelelor încarcă dreptul la demnitate, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

Intenţia de a interzice expres difuzarea şi interpretarea de manele pe spaţiul public din Timişoara de către Instituţia Primarului municipiului Timişoara reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancţiunea avertismentului contravenţional. Hotărâre adoptată cu 7/8 voturi”, și-au motivat cei de la CNCD decizia.

ADVERTISEMENT

Nicolae Robu se scuză și spune că nu are nimic împotriva manelelor

Din cauza scandalului iscat, Nicolae Robu și-a justificat demersul pe Facebook:  „Nu am interzis manelele în Timişoara, aşa ceva neputând nimeni face în democraţie. Atâta tot că am dispus interdicţii de interpretare / difuzare a lor pe domeniul public în spaţii deschise cum ar fi Pieţele Victoriei, Libertăţii, Unirii, Sfântul Gheorghe, Traian şi în Parcurile Rozelor, Justiţiei, Central, Alpinet, Botanic, Copiilor.

Şi întreb: ce timişorean este acela care ar vrea contrariul? Ce apreciere ar primi el, dacă ar exista, din partea comunităţii timişorene?

ADVERTISEMENT

Manelele pot fi interpretate / difuzate în Timişoara şi pe viitor, fără probleme, pe proprietăţi private şi chiar pe domeniul public, cu aprobare din partea primăriei, în spaţii închise”.

ADVERTISEMENT
Tags: