News

Mangalia oferă transport gratuit cu autobuzul, începând din 1 august. Primăria vrea să atragă turiști

Locuitorii municipiului Mangalia, dar și turiștii din stațiunile de pe litoral, vor putea călători gratuit din 1 august, cu autobuze electrice, potrivit primarului din Mangalia.
29.07.2022 | 20:44
Mangalia ofera transport gratuit cu autobuzul incepand din 1 august Primaria vrea sa atraga turisti
Transportul va fi gratuit în Mangalia, cu autobuzul. Foto: Facebook Primăria Mangalia
ADVERTISEMENT

Gratuitatea va fi valabilă pe durata întregului sezon estival și va fi repetată și în 2023, conform unui comunicat oficial al Primăriei Mangalia, conform Observatornews.ro.

Transport gratuit pentru turiști, în Mangalia

Pe toată perioada sezonului estival, turiştii aflaţi în vacanţă în sudul litoralului pot circula gratuit cu transportul public, de la gară la hotel sau între staţiuni şi oraş.

ADVERTISEMENT

După anularea taxei de parcare pentru încurajarea turismului în Mangalia, iată că venim acum cu o nouă măsură menită să atragă mai mulţi turişti în această zonă a litoralului”, a transmis Cristian Radu, primarul Mangaliei. De asemenea, primăria a anulat taxa de parcare de trei lei, începând cu 14 iulie.

Autobuzele electrice din Mangalia au fost achiziționate cu ajutorul fondurilor europene și vor circula inclusiv în stațiunile Saturn, Venus, Cap-Aurora, Jupiter și Neptun-Olimp.

ADVERTISEMENT

Acestea vor circula de luni până vineri între orele 6:00 și 22:00, pe un traseu care va lega Mangalia de stațiuni, începând cu zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, până în Olimp în zona blocurilor C1-3. Arterele principale din toate stațiunile vor fi parcurse de aceste autobuze gratuite, potrivit sursei citate.

Primăria a anunțat că Mangalia devine astfel prima localitate din județ care introduce transport public gratuit și ecologic, cu autobuze electrice.

ADVERTISEMENT

Primarul a dat asigurări că autobuzele vor circula gratuit și după decembrie 2023, când va expira actualul proiect.  Autobuzele electrice sunt turcești, dar au sisteme electrice marca BMW. Cu o capacitate de 52 de locuri, dintre care 18 pe scaun, autobuzele sunt dotate cu sisteme și echipamente informatice, precum și rampe pentru persoanele cu dizabilități.

Pentru a atrage și mai mulți turiști, Primăria Mangalia și-a propus să asfalteze mai multe străzi din cartierul de case din oraș, dar și să modernizeze faleza din stațiunea Cap-Aurora, potrivit sursei citate. Turiștii s-au speriat în acest an din cauza prețurilor ridicate, astfel că autoritățile încearcă pe ultima sută de metri să-i atragă pe litoral.

ADVERTISEMENT