News

Manifestaţii în toată lumea pentru moartea lui George Floyd! Mii de oameni au ieşit pe străzi în mai multe oraşe. Video

06.06.2020 | 22:41
Manifestatii in toata lumea pentru moartea lui George Floyd Mii de oameni au iesit pe strazi in mai multe orase Video
ADVERTISEMENT

De la Londra la Sydney, mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a scanda împotriva rasismului şi brutalităţii poliţiei, o revoltă mondială fără precedent, declanşată de moartea afro-americanului George Floyd.

Manifestaţii în toată lumea pentru moartea lui George Floyd!

În Australia, mii de oameni au ieşit pe străzi, fluturând bannere pe care scria “Nu pot respira”, referire la cuvintele lui George Floyd în momentul în care ofiţerul a stat cu genunchiul pe gâtul său.

ADVERTISEMENT

La Londra, ignorând instrucţiunile de distanţare fizică pentru a combate răspândirea noului coronavirus, dar cu feţele acoperite cu o mască de protecţie în cazul unora, sute de manifestanţi s-au adunat în faţa Parlamentului, ţinând pancarte cu sloganul “Black Lives Matter”.

VEZI VIDEO: 

Celebrul artist Bansky a dezvăluit o nouă lucrare pe Instagram: “Oamenii de culoare sunt abandonaţi de sistem. Sistemul alb”

Mişcarea mondială de protest se adaugă protestelor puternice care au cuprins Statele Unite după moartea lui George Floyd, axfixiat de un poliţist la sfârşitul lunii mai, în Minneapolis.

ADVERTISEMENT

Maifestanţii din Marea Britanie au tras un semnal de alarmă şi în ţara lor: “Regatul Unit nu este nevinovat”. În afară de Londra, manifestanţii au ieşit şi în Manchester.

Inspirat de evenimentul tragic, artistul Bansky a dezvăluit o nouă lucrare pe Instagram, unde se vede o lumânare arzând alături de o fotografie a unei persoane a unei persoane de culoare care dă foc drapelului american:

ADVERTISEMENT

“Oamenii de culoare sunt abandonaţi de sistem. Sistemul alb“, a deplâns celebrul artist.

Proteste şi în Germania, Belgia şi Franţa

În Germania, mii de protestatari s-au adunat în piaţa centrală din Berlin pentru a protesta împotriva Rasismului şi violenţei poliţiei, alte adunări fiind planificate în 25 de oraşe germane. Poliţia din Berlin le-a solicitat protestatarilor să nu mai vină la piaţă.

În Liege, oraş din estul Belgiei, 700 de persoane au sfidat interdicţiile şi au participat la un marş împotriva rasismului.

ADVERTISEMENT

La Paris, două manifestaţii împotriva violenţei poliţiei au fost interzise de autorităţi din cauza crizei de sănătate. Câteva sute de oameni s-au adunat la începutul după-amiezii în apropiere de ambasada americană.

În Statele Unite sunt aşteptate proteste masive sâmbătă seara.

 

ADVERTISEMENT
Tags: