News

Manifestaţii în zeci de oraşe din Rusia. Oamenii protestează împotriva războiului. Peste o mie de oameni au fost arestați 

Manifestaţii în zeci de oraşe din Rusia. Oamenii protestează împotriva războiului. Peste o mie de oameni au fost arestați, însă Poliția intervine în continuare
06.03.2022 | 16:58
Manifestatii in zeci de orase din Rusia Oamenii protesteaza impotriva razboiului Peste o mie de oameni au fost arestati
ADVERTISEMENT

A fost o zi grea în Rusia, o zi în care oamenii s-au încumetat să iasă afară pe stradă și să protesteze împotriva războiului. Nu s-a terminat deloc bine pentru mulți dintre ei.

Manifestaţii în marile orașe ale Rusiei

Mai bine de o mie de persoane care au participat în aproximativ 30 de oraşe din Rusia la proteste faţă de intervenţia militară a ruşilor în Ucraina au fost arestate.

ADVERTISEMENT

Una dintre organizațiile care au raportat mitingurile a transmis că forţele de ordine l-au bătut cu bastoanele pe unul dintre manifestanţi la protestul desfășurat în Ekaterinburg.

De remarcat că începând cu 24 februarie au fost arestaţi în Rusia aproape 10.000 de manifestanţi. Opozantul rus Alexei Navalnîi, încarcerat, le-a cerut ruşilor să se strângă în fiecare zi pentru a cere să fie pace.

ADVERTISEMENT

Și la Almaty a fost organizat un miting împotriva invaziei ruse a Ucrainei. Locuitorii din Kazahstan au ieșit în stradă și au protestat.

Au venit la miting cu afișe „Nu războiului”, „Hands Off Ukraine”, „Stop Putler”. Aproape toată lumea a avut steaguri ucrainene.

ADVERTISEMENT

Oamenii au strigat „Putin Kaput” și „Putin x ****”. De remarcat că până la sfârșitul mitingului erau cinci mii de oameni în stradă.

Potrivit jurnaliștilor, oamenii din Almaty nu erau dispersați pentru că primăria și-a dat acordul pentru organizarea acestui miting.

ADVERTISEMENT

După cum a raportat UNIAN, Kazahstanul și-a declarat neutralitatea în războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Ei sunt în favoarea rezolvării situației prin negocieri.

ADVERTISEMENT