Sporturi

Many Pacquiao a câştigat titlul mondial la 40 de ani! Este cel mai vârstnic campion din lumea boxului

21.07.2019 | 12:02

Filipinezul Manny Pacquaio a mai arătat încă o dată, dacă mai era nevoie, că datele din cărţile de identitate nui reprezintă decât nişte cifre. Pacquaio a reuşit să devină campion mondial la box, versiunea WBA, la categoria semimijlocie, după ce l-a învins la puncte pe Keith Thurman, mai tânăr decât el cu un deceniu, dar acest lucru nu a contat. Pacquaio are acum 40 de ani şi şapte luni şi devine cel mai în vârstă campion dintre pugiliştii activi.

Manny Pacquaio a devenit cel mai bătrân campion din box

Meciul a avut loc sâmbătă seara la Las Vegas, la MGM Grand Garden Arena şi a fost o dispută foarte echilibrată, succesul filipinezului conturându-se greu, cu scorul de 2-1, doi arbitri văzându-l învingător cu 115-112, al treilea învins cu 114-113. Este primul eşec din cariera lui Keith Thurman, cei din anturajul boxerului american fiind destul de nervoşi, pentru că din punctul lor de vedere ar fi trebuit să se dea un verdict de egalitate.

Adversarul său din acest meci avea cu adevărat o carte de vizită impresionantă, 29 de victorii, dintre care 22 prin KO, nici un egal sau eşec, însă cel supranumit PacMan a arătat o putere de luptă, o mobilitate în ring şi o viteză de execuţie excepţionale pentru etatea sa. Nu degeaba specialiştii din box opinează că spectatorii prezenţi la sală, precum şi milioanele de telespectatori din cele 18 ţări în care s-a transmis în direct evenimentul au asistat la cel mai spectaculos meci de box profesionist din ultimii cinci ani.

Manny Pacquaio este o legendă în Filipine

Este senator la el în ţară

Manny Pacquaioeste pur şi simplu o legendă în ţara sa, Filipine, unde nu odată cetăţenii au declarat că dacă ar candida l-ar alege fără ezitare preşedintele ţării. Este extrem de iubit de compatrioţii săi şi recunoscut pentru numeroasele acte de caritate pe care le-a făcut atât pentru cei aflaţi în suferinţă fizică dar şi pentru cei nevoiaşi, care sunt destul de mulţi în Filipine.

De altfel el a şi fost ales în Senat, semn că mai multă încredere au fililipinezii în campionul lotr decât în toţi politicienii. Averea campionului mondial nu este însă pe măsura performanţelor sale, doar 26 milioane dolari: 62 victorii, 39 prin KO, 2 remize, 7 înfrângeri.