Sporturi

VIDEO. Controversă în box! Manny Pacquiao învins de un fost profesor

Manny Pacquiao a fost învins de pugilistul australian Jeff Horn, filipinezul pierzând astfel titlul de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBO. După 12 reprize, arbitrii meciului...
02.07.2017 | 12:58
VIDEO Controversa in box Manny Pacquiao invins de un fost profesor
ADVERTISEMENT

Manny Pacquiao a fost învins de pugilistul australian Jeff Horn, filipinezul pierzând astfel titlul de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBO. După 12 reprize, arbitrii meciului l-au văzut învingător, în unanimitate, pe Horn. 117-111, 115-113 si 115-113 au punctat oficialii, iar australianul a obţinut centura chiar în faţa suporterilor din oraşul natal, Brisbane.

Pacquiao era văzut drept marele favorit al meciului, însă australianul a fost agresiv pe toată durata partidei. Filipinezul a punctat de mai multe ori, însă arbitrii au fost de altă părere, fapt ce a provocat controverse în rândul fanilor. Nici foştii pugilişti nu au fost de acord cu decizia de la finalul meciului din Brisbane, Lennox Lewis fiind unul dintre cei care au contestat victoria lui Jeff Horn.

ADVERTISEMENT

Manny Pacquiao învins de un fost profesor

“Wow. Pacquiao pierde prin decizie unanimă? Un arbitru a dat 117-111? Nu e meciul pe care eu l-am văzut”, a postat fostul campion mondial pe Twitter. Victoria din meciul cu Pacquiao i-a adus lui Horn un cec de 500.00 de dolari, dar şi titlul de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBO. Pentru pugilistul australian este a 17-a victorie la profesionişti.

Jeff Horn s-a apucat de box la vârsta de 18 ani pentru a se apăra, iar în 2012 a reprezentat Australia la Jocurile Olimpice de la Londra, unde a fost eliminat în sferturile de finală. “Viespea”, aşa cum este poreclit pugilistul născut în Brisbane, a fost pentru o perioadă profesor de educaţie fizic la un liceu din oraşul natal. “Încă de când eram tânăr am visat la acest moment”, a declarat Horn la finalul meciului.

ADVERTISEMENT