Sporturi

Manuel Montoya Fernandez este noul antrenor al naţionalei de handbal masculin

14.09.2018 | 13:22
Manuel Montoya Fernandez este noul antrenor al nationalei de handbal masculin
ADVERTISEMENT

Spaniolul Manuel Montoya Fernandez a fost numit, vineri, în funcția antrenor al echipei naţionale de handbal masculin a României. El îl înlocuiește pe conaționalul său Xavi Pascual, care și-a dat demisia după ratarea calificării la Campionatul Mondial din 2019.

Doctor în educaţie fizică şi sport, Montoya a fost antrenor al clubului spaniol Garanoller, antrenor secund al echipei naţionale a Spaniei (2009-2013) şi antenor secund al naţionalei din Qatar (2013-2018). Cu echipa Spaniei a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial din Spania 2013, iar cu cea a Qatarului a jucat finala Mondialului din 2015 când au cucerit medalia de argint.

ADVERTISEMENT

Manuel Montoya Fernandez are obiectiv calificarea naţionalei de handbal masculin la Campionatul European

Profesor universitar între 2004 şi 2015 la Institul Naţional de Educaţie Fizică din Catalonia – Universitatea din Barcelona, tehnicianul spaniol va fi şi şeful tuturor antrenorilor de la tineret, juniori şi cadeţi!

Manuel Montoya Fernandez, în vârstă de 59 de ani, a semnat un contract pe doi ani cu Federația Română de Handbal, iar obiectivul său este calificarea naționalei de handbal masculin la Campionatul European din 2020.

ADVERTISEMENT
Spaniolul Manuel Montoya Fernandez a fost numit în funcția antrenor al echipei naţionale de handbal masculin a României
Spaniolul Manuel Montoya Fernandez a fost numit în funcția antrenor al echipei naţionale de handbal masculin a României

Spaniolul a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că obiectivul său este să readucă naționala României la nivelul anilor ’60 – ’70, perioadă în care a câştigat patru titluri mondiale.

Xavier Pascual preluase naționala în urmă cu doi animanuel montoya

Xavier Pascual a demisionat de la naţionala de handbal masculin, după ce România a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2019. Spaniolul Xavi Pascual, care şi-a anunţat demisia din funcţia de antrenor al naţionalei de handbal masculin a României în iunie, a precizat printr-un mesaj transmis prin intermediul Federației Române de Handbal că îşi cere mii de scuze, dacă cineva s-a simţit ofensat de decizia sa, impusă de clubul său, FC Barcelona, şi că şi-a dorit tot ce e mai bun pentru reprezentativa tricoloră. ”De acum câteva luni am luat decizia de a renunţa la echipa naţională din diferite motive, dar cel mai important, la reînnoirea contractului cu echipa de club, FC Barcelona a pus condiţia să renunţ la această dublă funcţie, antrenor de club şi selecţioner. Această condiţie putea fi impusă de către club încă de la început şi aş dori înainte de toate să Mulţumesc clubului pentru că mi-a permis să preiau Echipa Naţională a României. Această decizie a fost cunoscută doar de cei foarte apropiaţi mie, asta pentru a nu afecta buna desfăşurare a activităţii echipei, sau cel puţin aceasta a fost intenţia mea”.

ADVERTISEMENT

Xavier Pascual preluase naţionala României în urmă cu mai bine de doi ani, după ce Federaţia Română de Handbal s-a despărţit de Aihan Omer, în urma ratării calificării la Campionatul Mondial din 2017. Pasqual rămâne astfel antrenor doar pe banca celor de la FC Barcelona.

Naționala de handbal masculin a României a învins Macedonia cu scorul de 26-25 în returul play-off-ului de calificare la Campionatul Mondial din 2019. Macedonenii s-au impus în tur cu scorul de 32-24, astfel că România a ratat calificarea la Mondial.

ADVERTISEMENT