Fotbal international

Manuel Neuer, surprins în timp ce cânta o melodie a extremei drepte. Explicațiile gestului controversat. Video

13.07.2020 | 19:36
Manuel Neuer surprins in timp ce canta o melodie a extremei drepte Explicatiile gestului controversat Video
ADVERTISEMENT

Portarul echipei Bayern Munchen, Manuel Neuer, a fost surprins în vacanța pe care o petrece în Croația în timp ce cânta o melodie a extremei drepte.

Goalkeeper-ul de 34 de ani a cucerit în acest sezon al optulea titlu de campion în Bundesliga cu Bayern Munchen și a plecat într-o scurtă vacanță înainte de jocurile din Champions League.

ADVERTISEMENT

Totular de drept în poarta bavarezilor, Neuer nu va mai fi la fel de sigur de locul său în primul 11 din sezonul viitor, după ce Bayern Munchen i-a adus un concurent important: Alexander Nubel de la Schalke.

O melodie a extremei drepte a fost fredonată de Manuel Neuer

Plecat în vacanță pentru două săptămâni în Croația, Manuel Neuer a fost filmat în timp ce fredona o melodie a extremei dreapta croate, iar imaginile au fost date publicității de cotidianul german Bild.

ADVERTISEMENT

În imagini, campionul mondial din 2014 se află pe un vapor la Dubrovnik alături de mai mulţi prieteni, între care şi antrenorul portarilor de la Bayern, Toni Tapalovic. Ei cântă melodia ”Lijepa li si” a solistului croat Marko Perkovic.

Cunoscut sub numele de ”Thompson”, Perkovic este un admirator al regimului croat pronazist ustaş. La câteva zile după finala Campionatului Mondiale din 2018, Franţa – Croaţia, el s-a aflat în autocarul echipei naţionalei care a defilat pe străzile din Zagreb.

ADVERTISEMENT

Manuel Neuer nu a comentat imaginile, dar managerul său personal a explicat că portarul nu ştie croata şi deci nu înţelegea versurile. Această melodie este în mod regulat cântată de suporterii ultraşi ai selecţionatei croate. A fost chiar imn oficial al echipei la Euro 2016, alegere validată de federaţia croată, dar criticată de mai multe organizaţii antirasiste.

La patru luni de la despărţirea de soţia Nina Weiss, portarul german, declarat cel mai bun jucător din Bundesliga în 2011 și 2014, îşi alină dorul de aceasta în braţele Anikăi Bissel, o handbalistă de doar 19 ani, care seamănă leit cu Nina.

ADVERTISEMENT

Manuel Neuer se gândește să se retragă din naționala Germaniei după turneul final al Campionatului European. El se află în conflict cu Marc-Andre ter Stegen, rivalul său din poarta nemților. Neuer a fost deranjat de mai multe declarații ale goalkeeperului de la FC Barcelona și ia în calcul retragerea din națională.

ADVERTISEMENT
Tags: